Live acumObservator 12
Prime Time 20:30X Factor

Discursul de investitura al lui Barack Obama a batut toate recordurile de trafic pe Twitter

Discursul de investitura al presedintelui Barack Obama in fata conventiei democrate din Charlotte (North Carolina, sud-est) a doborat recordurile de trafic pe Twitter pentru un eveniment politic, a anuntat serviciul de microblogging, relateaza AFP.

"Accept investitura voastra pentru functia de presedinte al Statelor Unite ale Americii", a afirmat Barack Obama, primit triumfal de mii de delegati reuniti in "Time Warner Cable Arena". Obama a reactualizat sloganul de "speranta" in baza caruia a castigat cea mai inalta functia din stat prima data, dar a recunoscut ca "aceasta speranta a fost pusa la incercare".

El a vorbit, printre altele, despre "costul razboiului, una dintre cele mai grave crize economice din istoria noastra si blocajul politic ce ne-au facut sa ne intrebam daca mai este posibil sa ne ridicam la inaltimea problemelor timpurilor noastre".

"Dar, sa stiti ca problemele noastre pot fi rezolvate. Ne putem ridica la inaltimea dificultatilor. Calea pe care o propunem este poate dificila, dar ea ne conduce catre o lume mai buna", a subliniat liderul de la Casa Alba.

"Un nou record pentru un eveniment politic pe Twitter: @barackobama provoaca 52.757 de mesaje pe minut. Peste noua milioane de mesaje au fost trimise in legatura cu (conventia) #dnc2012", a precizat compania californiana intr-un mesaj postat pe contul sau oficial.

Obama, a carui campanie invingatoare din 2008 s-a sprijinit enorm pe retelele de socializare, mobilizate din nou in acest an in vederea alegerilor prezidentiale din 6 noiembrie, le-a spus joi seara compatriotilor sai ca schimbarea ramane posibila, cerandu-le voturile pentru un al doilea mandat.

Citeste continuarea articolului in Jurnalul!

Recomandari