Antena Căutare

Dmitri Medvedev vrea ca Rusia sa fie pregatita de un eventual razboi

Presedintele rus, Dmitri Medvedev, crede ca un conflict de talia celui de-al II-lea razboi mondial nu este exclus, asa ca doreste ca tara sa sa fie pregatita pentru o astfel de eventualitate, reiese dintr-un interviu acordat de acesta publicatiei moscovite Izvestia, potrivit RIA Novosti

"Din nefericire, un asemenea conflict este posibil, din cauza existentei unor tari diferite, cu interese diferite. Exista o cantitate imensa de arme pe planeta, iar unii considera ca razboiul este o modalitate de solutionare a problemelor politice. Trebuie sa fim pregatiti", a subliniat presedintele Rusiei, apreciind ca armamentul nuclear strategic este "un mijloc eficient pentru protejarea intereselor nationale".

"Trebuie sa perfectionam sistemul de aparare si sa ne intelegem cu principalii parteneri, ceea ce am si facut semnand cu americanii un nou tratat START", a precizat Dmitri Medvedev la 65 de ani de la victoria impotriva Germaniei naziste.

In acelasi interviu, Medvedev a subliniat ca nu trebuie sa existe termen de prescriere pentru crimele comise de nazisti, acestia avand responsabilitate indiferent de varsta. "Poate cã sunt eu prea sever, dar aceste crime nu au termen de prescriere, iar cei care le-au comis trebuie sa poarte responsabilitatea indiferent de varsta", a declarat presedintele rus.

De altfel, Medvedev a subliniat ca totalitarismul sovietic a afectat economia tarii, provocand intarzieri care intr-un final au condus la destramarea URSS. "Uniunea Sovietica a atins obiectivul principal, anume invingerea unui inamic foarte puternic, intrunirea conditiilor pentru dezvoltarea libera a Europei, dar a facut aceste lucruri cu pretul unor sacrificii colosale", a afirmat Medvedev, apreciind ca URSS nu a profitat deplin de perioada postbelica in domeniul dezvoltarii economice. "URSS a ramas o societate de tip totalitar, care bloca dezvoltarea a numeroase procese economice si oprima oameni", a completat Medvedev.

Seful statului rus a explicat ca majoritatea arhivelor militare sovietice din cel de-al II-lea Razboi Mondial ar trebui deschise. "Cred ca trebuie sa cream un sistem de arhive militare care sa permita cetatenilor rusi si strainilor sa aiba acces la documente declasificate", a mai spus Medvedev.

Sursa: jurnalul.ro

Spania a iesit din recesiune... Interventie in forta: Rusii au luat cu asalt un petrolier rapit de piratii somalezi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x