Antena Căutare

Doctorii au crezut că are cancer, dar adevăratul diagnostic i-a șocat! „Mă transform într-o statuie!” - Foto

O femeie din Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord a făcut chimioterapie în copilărie, când medicii au crezut că avea cancer. Adevăratul diagnostic i-a fost pus mai târziu și i-a schimbat întreaga viață.

O femeie din Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord a făcut chimioterapie în copilărie, când medicii au crezut că avea cancer. Adevăratul diagnostic i-a fost pus mai târziu și i-a schimbat întreaga viață.

Femeia, Rachel Winnard, acum în vârstă de 35 de ani, din Rochdale, Greater Manchester, a făcut chimioterapie în primii ani de viață, după ce doctorii i-au descoperit mici noduli pe spate.

Adevăratul diagnostic a fost descoperit, însă, mai târziu - fibrodisplazia osificantă progresivă (FOP) sau boala omului de piatră, una dintre cele mai rare afecțiuni genetice.

Din cauza acestei boli, țesutul osos începe să crească acolo unde ar trebui să fie mușchii, tendoanele și alte țesuturi de acest fel, limitând cu mult mișcările.

În timp, pacienții cu boala FOP dezvoltă un al doilea schelet care îi transformă în statui vii.

„Am fost diagnosticată la vârsta de 12 ani. Până când am împlinit 20 de ani, nu prea m-a afectat. Când m-am căsătorit, mă puteam mișca normal”, a spus ea.

Doctorii au crezut că are cancer, dar adevăratul diagnostic i-a șocat! „Mă transform într-o statuie!” - Foto

„Apoi, această boală mi-a stricat toată viața. Nu mai pot să fac nimic singură. Soțul meu este nevoit să facă totul pentru mine. Mă mai ajută și unele rude. Nu știu ce m-aș face fără ei. Oamenii se holbează la mine în spații publice. Încerc să le explic ce mi s-a întâmplat”, a spus ea.

Rachel Winnard a povestit că și-ar fi dorit să devină mamă, dar a suferit un avort, iar apoi medicii i-au explicat că sunt 50% șanse ca această boală să fie moștenită de copiii ei.

Soțul ei a povestit, la rândul lui, cât de mult li s-a schimbat viața din cauza agravării acestei boli.

„Obișnuiam să avem o viață socială grozavă. Mergeam în oraș cu prietenii. Acum nu mai putem face mare lucru”, a spus el.

Rachel Winnard a precizat că în ciuda calvarului pe care îl trăiește, face tot posibilul să își mențină o atitudine pozitivă.

Femeia face apel online pentru donații. Are nevoie de aproximativ 21.000 de euro pentru a-și instala un lift în locuință, deoarece acesta i-ar face viața mult mai ușoară.

O bunicuță a fost condamnată la închisoare pentru că a hrănit pisicile de pe stradă! „E prima oară când cineva a fost co... Guvernul turc a distrus peste 300.000 de cărţi şi manuale după puciul din 2016...
Horoscopul zen al lunii iunie. Cum reușesc nativii să treacă peste probleme în această vară
Dacă nu credeai până acum, există chiar și un horoscop zen al lunii iunie. De fapt, îl...
Horoscopul zilei de 1 iunie 2023. Gemenii sunt sfătuiți să facă ce le place cu adevărat. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 1 iunie 2023 spune că Gemenii sunt sfătuiți să facă ce le place cu...
Parteneri
Ciambella cu cireșe și cocos. Rețetă de prăjitură din bucătăria italiană
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x