Antena Căutare

Caz șocant. Doi copii, la un pas de moarte: Tatăl alcoolic i-a hrănit doar cu prăjituri și suc acidulat

Un tată alcoolic din oraşul francez Limoges (centru) a fost condamnat la trei luni de închisoare cu executare după ce şi-a hrănit cei doi băieţi, în vârstă de trei şi patru ani, în principal cu Coca-Cola, a indicat avocata copiilor, Carole Papon, citată de AFP.

Un tată alcoolic din oraşul francez Limoges a fost condamnat la trei luni de închisoare cu executare după ce şi-a hrănit cei doi băieţi, în vârstă de trei şi patru ani, în principal cu suc acidulat, a indicat avocata copiilor, Carole Papon, citată de AFP.

Băiatului cel mare i-au căzut şapte dinţi din cauza zahărului, iar cel mic este aproape mut. Cei doi copii vor fi supuşi în curând unor expertize psihologice şi medicale, a precizat dna Papon, reprezentantă a asociaţiei France Victime 87.

Tatăl lor a fost condamnat la trei luni de închisoare cu executare de către tribunalul corecţional din Limoges pentru neglijenţă în ce priveşte obligaţiile sale de părinte între 2016 şi 2018, şi a fost caracterizat la audierea din 19 octombrie ca fiind violent faţă de soţia sa şi faţă de copiii săi.

''Situaţia, afectată de alcoolism, este una particulară. Tatăl nu ştie nici să citească, nici să scrie, nici să socotească, şi nici nu-şi dă seama de situaţie şi cheltuieşte toate ajutoarele sociale pe alcool. În câteva zile, familia ajunge să nu mai aibă ce mânca", a declarat avocata.

Serviciile sociale s-au izbit de lipsa unor condiţii elementare. ''În apartament nu era nimic, nici frigider. Copiii dormeau pe saltele fără lenjerie şi nu aveau jucării... Tatăl lor îi hrănea cu prăjituri şi suc acidulat Ei erau lăsaţi complet în voia sorţii'', a afirmat viceprocurorul Bruno Robinet.

După ce serviciile sociale l-au alertat pe Procurorul Republicii, cei doi fraţi au fost daţi în grija unor familii. Cel mare ''a trebuit să înveţe ce sunt legumele şi carnea'', iar cel mic nu rosteşte ''nici un cuvânt'', potrivit avocatei.

Expertizele trebuie să permită evaluarea prejudiciului şi să afle care sunt consecinţele în plan psihologic în primii lor ani de viaţă.

Caz ÎNFIORĂTOR! Cel puţin 14 copii au fost atacaţi cu un cuţit la o grădiniţă din China. Nu este singurul caz de acest g... Cutremur puternic, urmat de replici. Strigăt de ajutor: "Vă rugăm să faceți ceva! Suntem blocați!" Mii de oame...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x