Antena Căutare

UPDATE! Cei doi romani rapiti in India au fost eliberati

Ministerul roman de Externe a constituit o celula de criza dupa ce ambasada Romaniei la New Delhi a primit o sesizare potrivit careia doi romani din Suceava ar fi fost rapiti in India, in urma unor neintelegeri de ordin comercial.

UPDATE 23.55: Cei doi cetateni romani care ar fi fost rapiti in statul Kerala, din sudul Indiei, sunt in momentul de fata in libertate, a anuntat, vineri seara, Ministerul Afacerilor Externe (MAE). Eliberarea romanilor a fost posibila cu sprijinul MAE, al Serviciului Roman de Informatii, al Politiei Romane si al consulului onorific al Romaniei din Chennai, potrivit Agerpres.

Romanii eliberati vor pleca din India sambata dimineata si vor beneficia pe tot parcursul calatoriei de intoarcere in Romania de protectie consulara din partea misiunilor diplomatice si oficiilor consulare romane.

UPDATE 19.50: Unul din cei doi romani sechestrati in India este Ioan Hantar, patronul unei firme de resapat cauciucuri din judetul Suceava, iar celalalt barbat ar fi un angajat al societatii lui Hantar, afirma surse apropiate omului de afaceri, citate de Mediafax.

In ianuarie, Garda Financiara Suceava a descoperit la firma lui Hantar un prejudiciu de peste 375.000 de euro cauzat bugetului statului. In aceeasi luna, fabrica din Slobozia a firmei a fost cuprinsa de un incendiu in urma caruia au ars 2.4000 de metri cubi de cauciucuri.

In iunie 2011, la aceeasi frabrica doi muncitori au murit dupa o explozie.

Secretarul general al MAE, Robert Cazanciuc, a relatat, intr-o conferinta de presa, ca joi, 1 noiembrie, Ambasada Romaniei la New Delhi a fost sesizata de o firma din Romania ca doi angajati ai sai, cetateni romani, au fost retinuti de autoritatile de control pe un aeroport din sudul Indiei.

Cazanciuc a precizat ca ambasada a verificat aceste informatii, care nu s-au confirmat, iar in cursul aceleiasi zile, reprezentantii firmei au contactat din nou misiunea diplomatica, spunand ca cei doi angajati au fost retinuti de "persoane fizice", care urmare a unor "neintelegeri de ordin comercial".

Autoritatile romane s-au pus in contact cu ministerul indian de Externe si au apelat si la ajutorul consulului onorific din sudul Indiei.

Potrivit unor apropiati ai familiilor celor doi, rapitorii ar fi cerut rascumparare.Romanii se aflau la munca in sudul Indiei siurmau sa revina in curand in tara intrucat contractul de munca se terminase.

Citeste si Jurnalul!

Sandy, mai scump decat Katrina? Pagubele provocate de uragan, mai mari decat s-a estimat... Marea Britanie: Au iesit la colindat de Halloween si au primit cocaina in loc de bomboane...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x