Antena Căutare

Doi tineri greci, inculpati pentru terorism in cazul coletelor-capcana

Un judecator de instructie de la Atena a inculpat astazi, pentru "terorism", doi tineri greci arestati luni si acuzati ca aveau in posesie un colet-capcana adresat presedintelui francez, Nicolas Sarkozy.

Panayotis Argyrou, in varsta de 22 de ani, student la chimie, si Gerassimos Tsakalos, in varsta de 24 de ani, au fost prezentati in aceasta dimineata judecatorului de instructie, dar au refuzat sa vorbeasca deoarece "nu recunosc procedura", potrivit AFP.

Pe langa "apartenenta la o organizatie criminala", ei sunt inculpati pentru comitere de "actiuni teroriste", "detinere si folosire de bombe si explozibile" si pentru patru delicte, intre care refuzul de a-si "declara identitatea" si de a furniza amprentele digitale.

Ambii au fost plasati in detentie preventiva la inchisoarea din Korydallos, la periferia de vest a Atenei.

Conform actului de inculpare, doua colete au fost descoperite in rucsacul celor doi tineri, in momentul in care venisera sa le expedieze la o agentie de mesageri rapida, dintre care unul ii era adresat lui Nicolas Sarkozy, iar al doilea Tribunalului Penal International de la Haga.

Cel adresat lui Sarkozy continea o carte religioasa cu coperta bordeaux si cu o cruce aurie, umpluta pe dinauntru cu praf explozibil. Adresa expeditorului, scrisa pe colet, era cea a vicepremierului grec Theodore Pangalos, potrivit aceleiasi surse.

Panayotis Argyrou era cautat de politie pentru apartenenta la "Conspiratia celulelor de foc", o grupare a miscarii anarhiste activa din 2008 si responsabila pentru o serie de atentate cu dispozitiv exploziv fara gravitate impotriva unor personalitati sau institutii politice si economice.

Incepand de luni, 14 colete-capcana au fost expediate la ambasade straine din Atena, precum si la biroul cancelarului german Angela Merkel si la premierul italian Silvio Berlusconi, determinand Grecia sa suspende toate serviciile de mesagerie internationala pana joi seara.

Al 14-lea colet interceptat era adresat Ambasadei Frantei din Atena si a fost neutralizat joi de politia greaca.

Sursa: Jurnalul National

VEZI topul Forbes al celor mai puternici oameni din lume!... Film despre datoria SUA, cenzurat de televiziunile de peste Ocean...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x