Căutare Live

12 membri ai unei grupări de extremă dreapta din Germania plănuiau să atace moschei, politicieni şi azilanţi

Doisprezece membri ai unei grupări de extremă dreapta din Germania plănuiau să atace moschei, politicieni şi azilanţi, potrivit presei locale citate de BBC.

Cei 12, arestaţi vineri, aparţin grupării Der harte Kern (nucleul dur, n.r.). Un alt bărbat despre care se crede că face parte din grup a reuşit să scape şi este dat în urmărire.

Patru dintre bărbaţi, toţi de naţionalitate germană, au fost arestaţi sub suspiciunea de a fi format Der harte Kern. Ceilalţi opt sunt suspectaţi că au sprijinit gruparea cu bani şi arme.

Bărbaţii s-ar fi întâlnit prin platforma de mesagerie WhatsApp şi au format organizaţia în luna septembrie a anului trecut. Aparent, au legături cu Soldiers of Odin, grup de extremă dreaptă format în Finlanda în urmă cu cinci ani.

Liderul grupării germane, un bărbat în vârstă de 53 de ani cunoscut sub numele Warner S., era cunoscut autorităţilor şi locuia în oraşul Ausburg.

Săptămâna trecută, membrii grupării au discutat planuri pentru zece atacuri pe care să le comită în ţară, inclusiv masacre la moschei similare celor care au avut loc anul trecut în Noua Zeelandă. Se pare că ei sperau ca aceste acţiuni să fie contraatacate şi, astfel, să ia naştere un război civil.

Potrivit presei germane, autorităţile au fost prevenite de o persoană care s-a infiltrat în grup. În descinderile ulterioare, au fost găsite arme şi materiale ce putea fi folosite pentru a realiza bombe artizanale.

Curtea federală de justiţie din Germania a ordonat ca bărbaţii să fie reţinuţi în timp ce ancheta continuă.

În ultimii ani, Germania se confruntă cu o creştere a organizaţiilor extremiste, în special în partea de est. Autorităţile încearcă să reprime extrema dreaptă de anul trecut, când politicianul Walter Luebcke a fost ucis şi în oraşul estic Halle a avut loc loc un atac la o sinagogă.

Sursa : news.ro

Guvernul SUA ar putea interzice General Electric să livreze motoare pentru un nou avion de pasageri produs de China... Coronavirus: Japonia anulează primirea publicului pentru aniversarea împăratului...
Parteneri
Obiceiuri pe care să le adopți dimineața. Ce recomandă specialiștii
Dacă ți-ai propus să faci o schimbare în viața ta, specialiștii îți vin în ajutor cu o listă de obiceiuri pe care să le adopți dimineața. Aceste gesturi mărunte vor avea un impact semnificativ asupra rutinei tale de zi cu zi.
Catine.ro
Ultimele știri