Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Poftiţi pe la noi: Poftiţi la circ

Donald Trump a anunțat că îl va nominaliza pe Eugene Scalia ca Secretar al Muncii

Într-o postare pe Twitter, Trump a afirmat că Eugene Scalia „a avut o viaţă plină de succes în domeniul avocaturii şi al muncii şi este foarte respectat”. Dacă va fi confirmat, Scalia îl va înlocui pe Alexander Acosta, care nu a beneficiat de încrederea conservatorilor pe durata mandatului său de doi ani şi jumătate.

Preşedintele american Donald Trump a declarat joi că îl va numi pe Eugene Scalia în funcţia de Secretar al Muncii, informează New York Times.

Numirea va fi cel mai probabil contestată de democraţi şi de sindicate pentru că Scalia, un avocat, a reprezentat în trecut Walmart şi alte companii împotriva sindicatelor. El a fost un avocat important pentru Departamentul Muncii în administraţia lui George W. Bush şi este în prezent partener la firma Gibson, Dunn & Crutcher.

Într-o postare pe Twitter, Trump a afirmat că Scalia „a avut o viaţă plină de succes în domeniul avocaturii şi al muncii şi este foarte respectat”.

Dacă va fi confirmat, Scalia îl va înlocui pe Alexander Acosta, care nu a beneficiat de încrederea conservatorilor pe durata mandatului său de doi ani şi jumătate. El a declarat săptămâna trecută că va demisiona în urma unui scandal privind felul în care a gestionat cazul lui Jeffrey Epstein, omul de afaceri prieten cu preşedintele american Donald Trump acuzat de trafic de minori.

Senatorul democrat Chuck Schumer, liderul minorităţii din Senat, a declarat că alegerea lui Scalia reprezintă o oportunitate ratată.

„Preşedintele Trump a ales din nou pe cineva despre care s-a dovedit că pune pe primul loc interesele corporaţiilor în faţa intereselor angajaţilor. Angajaţii şi membrii sindicatelor care au crezut că Trump este un candidat pro-muncitori ar trebui să se simtă trădaţi”, a declarat Schumer.

Sursa : news.ro

Recomandari