Antena Căutare

Donald Trump a criticat dur monedele virtuale, cerând companiilor să obţină licenţă dacă vor să devină bancă

”Nu sunt un fan al bitcoin şi al altor criptomonede, care nu sunt bani şi a căror valoare este foarte volatilă şi bazată pe aer”, a scris Trump pe Twitter. Potrivit preşedintelui, companiile interesate trebuie să fie supuse reglementărilor bancare.

Preşedintele american Donald Trump a criticat joi bitcoin, proiectul Libra al Facebook şi restul criptomonedelor, cerând companiilor să obţină licenţă dacă vor ”să devină bancă”, relatează Reuters.

”Nu sunt un fan al bitcoin şi al altor criptomonede, care nu sunt bani şi a căror valoare este foarte volatilă şi bazată pe aer”, a scris Trump pe Twitter.

Potrivit preşedintelui, companiile interesate trebuie să fie supuse reglementărilor bancare.

”Dacă Facebook şi alte companii vor să devină o bancă, trebuie să solicite o licenţă şi să respecte reglementările bancare, la fel ca alte bănci, atât naţionale cât şi internaţionale”, a scris Trump.

Facebook a anunţat luna trecută că va lansa o criptomonedă, în 2020. Astfel, Facebook, împreună cu 28 de parteneri, între care Mastercard, PayPal Holdings şi Uber Technologies vor forma alianţa Libra Association, pentru a administra noua monedă. În prezent, nicio bancă nu face parte din acest grup.

JPMorgan Chase, cea mai mare bancă americană în funcţie de active, intenţionează să şanseze propria monedă digitală.

Trump a făcut aceste comentarii la o zi după ce preşedintele Rezervei Federale (Fed), Jerome Powell, a afirmat în timpul unei audieri în Congres că planul Facebook de a crea o monedă virtuală numită Libra nu poate avansa dacă nu sunt eliminate îngrijorările legate de confidenţialitatea datelor, spălarea de bani, protecţia consumatorilor şi stabilitatea financiară.

Powell a spus că Fed a înfiinţat un grup de lucru care să urmărească proiectul şi că se consultă cu alte bănci centrale, dintre care mai multe şi-au exprimat la rândul lor îngrijorarea legată de proiectul monedei digitale a Facebook.

Consiliul pentru Supravegherea Stabilităţii Financiare din Statele Unite, o comisie care identifică riscurile din sistemul financiar, va efectua la rândul său o evaluare.

Facebook, Casa Albă şi Departamentul Trezoreriei nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii. Un purtător de cuvânt al Rezervei Federale a refuzat să comenteze.

Bitcoin, cea mai cunoscută monedă virtuală din lume, a fost creată în 2008 ca alternatică la monedele controlate dde guverne şi bănci, dar tranzacţiile cu criptomonede sunt încă în mare parte nesupravegheate. Piaţa criptomonedelor a fost acuzată de spălare de bani şi de finanţarea terorismului.

Seria de tweet-uri a lui Trump referitoare la criptomonede a avut loc după un eveniment de la Casa Albă unde preşedintele a criticat marile companii de tehnologie care i-au tratat incorect pe conservatori, în opinia sa.

Potrivit Internet Association, care reprezintă companii mari, precum Facebook, Twitter şi Google, ”companiile de internet nu sunt părtinitoare faţă de orice fel de ideologie politică, iar conservatorii în special au folosit media socială cu mare eficienţă”.

Sursa : news.ro

Ţările Baltice denunţă ideea Rusiei de a sărbători începutul ocupaţiei lor sovietice cu focuri de artificii şi de artile... Un fan al Algeriei a accidentat mortal o femeie la Montpellier. Tânărul a fost reținut de poliție...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x