Căutare Live

Donald Trump cere guvernatorilor statelor să combată protestele violente, în timp ce oraşele se tem de noi distrugeri

Preşedintele Donald Trump a cerut luni statelor americane să combată protestele violente care au cuprins oraşele, spunând că oficialii ar trebui ”să domine” şi să aresteze oameni pentru a restabili ordinea, după o a şasea noapte consecutivă de acte de vandalism şi jafuri, potrivit relatărilor din presă, transmite Reuters.

Locuitorii şi proprietarii de afaceri din oraşe, de la New York şi până la Santa Monica, California, au petrecut ziua de luni curăţând geamurile sparte şi făcând bilanţul pagubelor, după noile ciocniri violente între protestatarii care contestă inegalităţile rasiale şi poliţie.

”Trebuie să dominaţi. Dacă nu dominaţi, vă pierdeţi timpul - vor trece peste voi, veţi arăta ca o grămadă de proşti”, le-a spus Trump guvernatorilor într-o discuţie telefonică privată, a relatat New York Times.

CBS News, care a obţinut şi înregistrarea audio a apelului, a scris că Trump a atribuit violenţele „stângii radicale”.

Zeci de oraşe din Statele Unite rămân sub o supraveghere aflată la un nivel fără precedent de la revoltele declanşate în urma asasinării din 1968 a activistului pentru drepturile civile Martin Luther King Jr. Garda Naţională a fost desfăşurată în 23 de state şi în Washington D.C.

Autorităţile s-au luptat pentru a stinge incendii în apropiere de Casa Albă şi pentru a opri jafurile magazinelor din numeroase oraşe. Agenţia Federală de Management pentru Situaţii de Urgenţă a raportat tulburări civile ”semnificative în curs” în 36 de oraşe din SUA, inclusiv în cele mai mici, precum Fargo, Dakota de Nord şi Roanoke, Virginia.

O persoană a fost ucisă în Louisville, Kentucky, în noaptea de duminică spre luni, unde poliţiştii şi trupele Gărzii Naţionale tras în timp ce încercau să împrăştie o mulţime.

Protestele au început paşnic după moartea de săptămâna trecută a lui George Floyd, un afro-american în vârstă de 46 de ani, în timp ce se afla sub custodia poliţiei din Minneapolis, dar au degenerat în violenţe.

George Floyd a fost ucis pe 25 mai. Patru poliţişti au fost concediaţi şi doar unul a fost pus sub acuzare - Derek Chauvin, care a îngenuncheat pe gâtul lui Floyd timp de aproximativ 9 minute, el fiind acuzat de crimă de gradul trei şi ucidere din culpă de gradul doi.

O autopsie independentă cerută de familia lui Floyd a arătat luni că moartea acestuia a fost crimă, decesul având loc din cauza ”asfixierii mecanice”, ceea ce înseamnă că exercitarea unei forţe fizice a blocat oxigenarea.

Rezultatul contrazice concluziile iniţiale ale Biroului de Medicină Legală din comitatul Hennepin, potrivit cărora Floyd a murit din cauza mai multor factori, inclusiv a unor posibile substanţe din corpul său şi a unor afecţiuni medicale preexistente.

Noile concluzii au fost publicate după discuţia lui Trump cu guvernatorii.

Trump a spus că guvernul federal va combate ”foarte puternic” violenţele.

Citește și
colaj de imagini cu icoana sfintei filofteia, un preot, cartea sfanta si o femeie care se inchina
Gesturile care te feresc de boli și necazuri dacă sunt făcute de Sfânta Filofteia. Iată și ce nu e bine să faci mâine
Gesturile care te feresc de boli și necazuri dacă sunt făcute de Sfânta Filofteia. Iată și ce nu e bine să faci mâine
Colaj cu zăpadă și ninsoare
Alertă ANM! Meteorologii anunță lapoviță și ninsoare. Ce zone sunt vizate de avertizare
Alertă ANM! Meteorologii anunță lapoviță și ninsoare. Ce zone sunt vizate de avertizare
colaj de fotografii cu irina petrea
Ce mai face și cum arată acum Irina Petrea, psihologul care ne învăța despre cei 7 ani de acasă și despre "copiii contra părinți"
Ce mai face și cum arată acum Irina Petrea, psihologul care ne învăța despre cei 7 ani de acasă și despre "copiii contra părinți"
Mai multe articole

”Aceştia sunt terorişti...Sunt Antifa şi sunt stânga radicală”, a spus Trump guvernatorilor, referindu-se la numele scurt al unei mişcări organizate de anti-fascişti, dar fără să ofere dovezi.

Criticii îl acuză pe preşedintele republican, care vrea să fie reales în noiembrie, că provoacă conflict şi tensiuni rasiale, în loc să unească ţara şi să rezolve problemele fundamentale.

Candidatul prezidenţial democrat Joe Biden, care îl critică pe Trump pentru modul în care gestionează criza, s-a întâlnit cu lideri ai comunităţii de culoare, într-o biserică, şi a spus că el ar crea o comisie de supraveghere a poliţiei, în primele 100 de zile de mandat la Casa Albă.

Sursa : news.ro

George Floyd a murit din cauza asfixierii, conform unei autopsii independente... Trump ameninţă că va trimite armata pe străzi pentru a pune capăt protestelor...
Parteneri
Dușul fierbine în sezonul rece: de ce este contraindicat
O baie relaxantă este tot ce vizezi, după o zi aglomerată? Avem o veste nu tocmai plăcută pentru tine. Dușul fierbinte în sezonul rece ți-ar putea face mai mult rău decât bine, potrivit informațiilor oferite de medici și specialiști.
Catine.ro
Ultimele știri