Antena Căutare

Donald Trump foloseşte moartea lui al-Baghdadi într-un clip de campanie

Donald Trump a difuzat un clip de campanie - în care îşi laudă bilanţul şi mai ales eliminarea liderului Statului Islamic (SI) Abu Bakr al-Baghdadi - în cursul finalei camopinatului profestinist de baseball Major League Baseball (MLB).

”Donald Trump este pe cale să schimbe Washingtonul, creând şase milioane de noi locuri de muncă (...), scăzând imigraţia ilegală la jumate, ştergând SI - califatulor lor (a fost) distrus, şeful lor terorist mort”, se arată în mesajul publicitar difuzat miercuri.

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump)

”Însă democraţii preferă să se concentreze asupra ”impeachment”-ului şi unor anchete îndoielnice, ignorând adevărate probleme. Dar asta nu-l opreşte pe Donald Trump. El nu este «Domnul Amabil», însă uneori un Donald Trump este necesar pentru schimbarea lucrurilor la Washington”, se arată în clip.

La cinci săptămâni după ce au decis să se angajeze pe calea ”impeachment”-ului, aleşii democraţi, care deţin controlul în Camera Reprezentanţilor, au audiat 12 oficiali de rang înalt, inclusiv ambasadori şi consilieri de la Casa Albă.

Scopul acestor audieri este să determine dacă Donald Trump a abuzat de puterile sale cu scopul de a obliga Kievul să-i furnizeze informaţii compromiţătoare despre rivalulsău democrat Joe Biden, care l-ar putea înfrunta în alegerile prezidenţiale din 2020.

Democraţii ”nu fac nimic” şi ”nu adoptă nicio lege” pentru că sunt ”obsedaţi de impeachment", denunţă Trump.

PRIMELE IMAGINI DIN RAIDUL ÎMPOTRIVA LUI AL-BAGHDADI

Armata americană a dezvăluit tot miercuri primele imaginii şi înregistrări video de la operaţiunea comandoului său, în Siria, care a condus la moartea liderului Statului Islamic (SI) Abu Bakr al-Baghdadi, altor cinci membri ai grupării jihadiste şi a doi ”copii mici”.

Donald Trump intenţiona să facă publice încă de luni fragmente din înregistrări video ale operaţiunii, pe care a urmărit-o personal, în timp real, de la Casa Albă, prin intermediul unor camere ale membrilor forţelor speciale.

Miercuri, într-o conferinţă de presă, Pentagonul a difuzat mai multe fotografii şi fragmente video în care apar aproximativ zece militari apropiindu-se, în noaptea de sâmbătă spre duminică, de incinta complexului în care era ascuns liderul jihadist, într-un sat în nord-vestul Siriei.

U.S. General Kenneth Mckenzie Jr, who oversaw the raid on DAESH ringleader Abu Bakr Al-Baghdadi, provided the most detailed account yet of the operation on Wednesday, saying the pentagon is on alert for possible retribution attacks by terrorists

— ANews (@anewscomtr)

Pentagonul a făcut anumite clarificări cu privire la desfăşurarea operaţiunii.

Astfel, atunci când Abu Bakr al-Baghdadi a detonat bomba pe care o avea asupra sa în tunelul în care a fost încolţit, detonarea a ucis, în afară de acesta, doi copii mici - şi nu trei - aşa cum au afirmat autorităţile americane anterior.

CENTCOM Commander Kenneth McKenzie says al-Baghdadi "crawled into a hole with two small children and blew himself up while his people stayed on the ground."

"I'm not able to confirm anything else about his last seconds."

— ABC News (@ABC)

”În afară de cei doi copii”, ”şase membri SI au murit, în total” în cursul raidului, şi anume ”patru femei şi doi bărbaţi, inclusiv al-Baghdadi”, a declarat generalul Kenneth McKenzie, şeful Comandamentului central american CENTCOM.

Femeile acţionau ”în mod ameninţător” şi purtau veste cu explozibili.

El a dat asigurări că alţi 11 copii au fost ”protejaţi de forţele de asalt”, iar doi bărbaţi au fost luaţi prizonieri.

Material electronic şi documente, într-o cantitate ”substanţială”, au fost de asemenea confiscate.

Alţi combatanţi neidentificaţi au fost ucişi în împrejurimi, după ce au deschis focul asupra elicopterelor americane, a precizat generalul, fără să le furnizeze numărul. O înregistrare video în care sunt suprinse atacuri aeriene asupra acestui grup de combatanţi a fost difuzată.

În ceea ce priveşte câinele militar salutat drept un ”erou american” de către Donald Trump, care i-a precedat pe militari în tunel, acesta a fost rănit de fire electrice dezvelite de detonarea provocată de liderul jihadist şi este pregătit să reintre în serviciu.

Military dog injured during al-Baghdadi raid "has been returned to duty," says Gen. Kenneth McKenzie, head of US Central Command

— CNN Politics (@CNNPolitics)

ADN-ul lui Abu Bakr al-Baghdadi a fost prelevat dintre dărâmături, iar ulterior a fost comparat cu cel obţinut în timpul detenţiei acestuia într-o închisoare în Irak, în 2004, ceea ce a permis confirmarea ”fără vreo urmă de îndoială” că era vorba despre el.

Odată încheiată operaţiunea, complexul a fost ”distrus”, pentru a se evita ca acesta să devină ”un loc de pelerinaj”, a declarat generalul McKenzie, prezentând imagini în care locul seamănă, în opinia sa, cu ”un teren vag, cu găuri mari”.

Rămăşiţele lui Abu Bakr al-Baghdadi au fost ”scufundate în mare, conform legilor războiului, în 24 de ore de la moartea sa”, a mai declarat comandantul CENTCOM.

Sursa : news.ro

Bolton, chemat la audieri săptămâna viitoare în ancheta destiturii lui Trump... Explozie puternică într-un tren! Cel puțin 65 de morți și peste 40 au fost răniți în accident - FOTO...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x