Donald Trump intenţionează să semneze o lege care prevede sancţiuni împotriva Chinei din cauza persecutării musulmanilor uiguri

Preşedintele american Donald Trump intenţionează să semneze o lege care prevede sancţiuni împotriva oficialilor chinezi responsabili de persecutarea musulmanilor uiguri, a declarat luni o sursă apropiată situaţiei, fără să spună când se va întâmpla acest lucru, transmite Reuters.

Proiectul, care a fost adoptat luna trecută de Camera Reprezentanţilor şi de Senat, cu sprijin bipartizan, prevede sancţiuni împotriva celor responsabili de reprimarea uigurilor şi a altor grupuri musulmane din provincia chineză Xinjiang, unde Naţiunile Unite estimează că peste 1 milion de musulmani au fost reţinuţi în tabere.

Ambasada chineză la Washington nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii, dar China neagă tratamentul incorect al uigurilor, afirmând că taberele oferă pregătire vocaţională.

Beijingul a condamnat în trecut iniţiativele de adoptare a unei legi care să îi susţină pe uiguri ca fiind atacuri răuvoitoare şi o implicare gravă în afacerile interne, care ar afecta cooperarea bilaterală.

Acest proiect de lege survine în contextul tensiunilor în creştere dintre Washington şi Beijing, legate de originea pandemiei de coronavirus şi noua lege chineză referitoare la securitatea naţională în Hong Kong.

Sursa : news.ro

Prânzul favorit al Ducesei de Cambridge. Ce feluri de mâncare preferă Kate Middleton
Puțini știu care e prânzul favorit al Ducesei de Cambridge. Printre felurile de mâncare pe...
Horoscopul zilei de 19 octombrie 2021. Săgetătorii sunt plini de energie. Află ce îți rezervă astrele
Horoscopul zilei de 19 octombrie 2021 vine cu multe vești bune pentru nativii din zodiac....
Parteneri
Imagini rare cu membrii Familiei Regale când erau bebeluși. Cât de similar arătau Prințul William și Prințul George când învățau să meargă
Publicul adoră să vadă imagini cu membrii Familiei Regale când erau bebeluși. Fotografiile cu Prințul William și Prințul George, alături de ceilalți copii regali, au apărut în nenumărate publicații din întreaga lume, dar unele dintre sunt mai rare. Printre acestea se numără și poze cu moștenitorii tronului atunci când învățau să meargă. 
Catine.ro
Ultimele știri