Antena Căutare

Donald Trump n-are nicio îndoială: el merită Nobelul pentru Pace

”Aş putea obţine Premiul Nobel pentru Pace pentru multe lucruri, dacă ei îl atribuie în mod cinstit, dar nu e cazul”, a lansat preşedintele american Donald Trump în marja Adunării Generale (AG) a ONU la New York, relatează AFP.

”Aş putea obţine Premiul Nobel pentru Pace pentru multe lucruri, dacă ei îl atribuie în mod cinstit, dar nu e cazul”, a lansat preşedintele american Donald Trump în marja Adunării Generale (AG) a ONU la New York, relatează AFP.

În opinia lui Donald Trump, ecuaţia este simplă: el merită Premiul Nobel pentru Pace din mai multe motive, însă zarurile sunt măsluite.

Aceasta nu este prima oară când miliardarul republican, mereu foarte sensibil la comparaţii cu predecesorii săi, evocă Nobelul.

După ce o mână de aleşi republicani au lansat ideea ca el să primeascăprestigiosul premiu cu privire la modul cum a gestionat spinosul dosar nord-coreean, locatarul Casei Albe a comentat îndelung ideea.

”Ei i l-au dat (predecesorului său Barack) Obama imediat după ce a ajuns la putere şi el habar nu avea care este motivul pentru care l-a primit”, a continuat Trump luni.

”Ştiţi ceva? Acesta este unul dintre puţinele lucruri asupra cărora sunt de acord cu el”, a adăugat miliardarul republican amuzat.

La primirea Premiului Nobel pentru Pace, la 10 decembrie 2009, Barack Obama a recunoscut din capul locului ”controversa considerabilă” provocată de această recompensă surprinzătoare la începutul primului său mandat.

”Mă aflu la începutul şi nu la sfârşitul activităţii mele pe scena mondială”, spunea el.

În afară de Barack Obama, alţi trei preşedinţi americani au primit prestigiosul premiu, Theodore Roosevelt, Woodrow Wilson şi Jimmy Carter.

Sursa : news.ro

Greta Thunberg şi 15 tineri intentează o acţiune juridică împotriva Franţei, Germaniei, Argentinei, Braziliei şi Turciei... Macron, Merkel şi Johnson acuză Iranul, la ONU, că este ”responsabil” de atacurile vizând instalaţii petroliere saudite...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x