Căutare Live

Donald Trump şi-a anulat vizita în Danemarca după ce prim-ministrul Frederiksen a spus că Groenlanda nu e de vânzare

Preşedintele american Donald Trump şi-a anulat vizita în Danemarca după ce prim-ministrul Mette Frederiksen a spus că Groenlanda nu e de vânzare, informează The Guardian.

Preşedintele american Donald Trump şi-a anulat vizita în Danemarca după ce prim-ministrul Mette Frederiksen a spus că Groenlanda nu e de vânzare, informează The Guardian.

Trump a spus că îşi amână întâlnirea cu Frederiksen pentru că ea nu este interesată să discute tranzacţia.

Frederiksen a spus duminică, în timpul unei vizite în Groenlanda, teritoriu danez semi-autonom, că eventuala achiziţionare a insulei de către SUA este „un subiect absurd”.

Într-un mesaj publicat pe Twitter marţi seară, preşedintele american a spus că atâta timp cât prim-ministrul „nu este interesat să discute cumpărarea Groenlandei”, îşi amână vizita.

„Danemarca este o ţară foarte specială cu oameni incredibili, dar în urma comentariilor prim-ministrului Mette Frederiksen, că nu este interesată să discute cumpărarea Groenlandei, amân pentru altă dată întâlnirea noastră programată peste două săptămâni”, a spus el.

Un purtător de cuvânt al Casei Albe a declarat marţi pentru New York Times că „vizita în Danemarca este anulată”.

După ce Trump şi-a exprimat dorinţa de a cumpăra Groenlanda, rezidenţii insulei au numit ideea „nebunească” şi au denunţat aerul de superioritate demonstrat.

Frederiksen, care a vizitat insula pentru a se întâlni cu prim-ministrul Kim Kielsen, a spus duminică reporterilor că Groenlanda nu poate fi vândută pentru că nu aparţine Danemarcei.

Ideea nu este nouă: în 1946, SUA au oferit Danemarcei 100 de milioane de dolari pentru a cumpăra Groenlanda. Mai apoi, Statele Unite şi-au înfiinţat o bază militară în nordul insulei.

Sursa : news.ro

Român în vârstă de 20 de ani, mort într-un centru de retenţie administrativă de la periferia Parisului... Marea Britanie încetează să asiste la majoritatea reuniunilor UE începând de la 1 septembrie, anunţă Guvernul...
Parteneri
Obiceiuri pe care să le adopți dimineața. Ce recomandă specialiștii
Dacă ți-ai propus să faci o schimbare în viața ta, specialiștii îți vin în ajutor cu o listă de obiceiuri pe care să le adopți dimineața. Aceste gesturi mărunte vor avea un impact semnificativ asupra rutinei tale de zi cu zi.
Catine.ro
Ultimele știri