Căutare Live

Donald Tusk anunţă la Osaka progrese în privinţa principalelor posturi în Uniunea Europeană

După eşecul precedentelor negocieri, liderii europeni se întâlnesc duminică seara într-un summit de criză, înaintea sesiunii inaugurale a noului Parlament European (PE). Însă negocierile continuă, între Franţa şi Germania, în marja summitului celor mai mari 20 de puteri din lume, a subliniat Tusk, recunoscând că a primit ”12-13 telefoane” de la actori europeni.

Preşedintele Consiliului European Donald Tusk a anunţat vineri, în marja summitului G20, că UE este în prezent ”mai aproape” de un acord cu privire la principalele posturi în Uniunea Europeană (UE), dar concluzia are de aşteptat un summit la Bruxelles, relatează AFP.

După eşecul precedentelor negocieri, liderii europeni se întâlnesc duminică seara într-un summit de criză, înaintea sesiunii inaugurale a noului Parlament European (PE).

Însă negocierile continuă, între Franţa şi Germania, în marja summitului celor mai mari 20 de puteri din lume, a subliniat Tusk, recunoscând că a primit ”12-13 telefoane” de la actori europeni.

”Impresia mea este că suntem mai aproape de o soluţie, dar încă prea departe pentru a spune ceva mai concret astăzi”, a declarat liderul european.

”Nu vă aşteptaţi să vedeţi fum alb la Osaka”, a adăugat el, referindu-se la tradiţia alegerilor papale.

”Nu va exista o decizie aici”, a anunţat anturajul preşedintelui francez Emmanuel Macron la Osaka, subliniind că ”Tusk poartă aici consultări cu toţi liderii prezenţi”.

”Dorinţa noastră este să reuşim duminică seara sau luni dimineaţa. Acest lucru ne pare întru totul posibil”, a declarat această sursă de la Palatul Elysée pentru presa franceză prezentă la G20.

Summitul G20 de la Osaka, în Japonia, vineri şi sâmbătă, urmează să fie ocazia ca principalii lideri UE să evalueze diverse opţiuni cu privire la posturi-cheie în instituţiile europene.

În afară de preşedinţia Comisiei Europene (CE), deţinută în prezent de către luxemburghezul Jean-Claude Juncker, sunt de atribuit, păstrând un anumit echilibru politic şi geografic, preşedinţia Conisliului European (”cenaclul” liderilor UE), şefia diplomaţiei europene, preşedinţia BCE şi a PE.

Noul preşedinte PE intră în post de săptămâna viitoare, la sesiunea de la Strasbourg, de la 1 la 4 iulie.

Preşedintele francez Emmanuel Macron a anunţat joi că vrea un acord cu privire la nominalizări în principalele posturi la UE la summitul extraordinar de duminică, la bruxelles, pentrua evita ”un ciclu de difuncţionalitate instituţională”.

Sursa : news.ro

Citește și
o femeie pozand eticheta prinsa de niste haine
O tânără a vrut să își cumpere o rochie, dar când a vrut s-o probeze a găsit un bilet neașteptat prins de haină. Ce scria
O tânără a vrut să își cumpere o rochie, dar când a vrut s-o probeze a găsit un bilet neașteptat prins de haină. Ce scria
fată cu mască de protecție împotriva coronavirusului
Ce măsuri de relaxare s-ar putea impune de Crăciun și de Revelion. Circulația liberă, iar magazinele program mai lung
Ce măsuri de relaxare s-ar putea impune de Crăciun și de Revelion. Circulația liberă, iar magazinele program mai lung
imagine cu o portie de pui crispy
Un bărbat a mâncat doar pui crispy timp de 30 de zile. Transformarea a fost uluitoare. Ce a descoperit
Un bărbat a mâncat doar pui crispy timp de 30 de zile. Transformarea a fost uluitoare. Ce a descoperit
Mai multe articole
Tânără ținută cu zgarda la gât și obligată să mănânce resturile menajere lăsate de patronul la care era angajată: „Era p... Theresa May spune că Marea Britanie are dovezi irefutabile că statul rus se află în spatele otrăvirii lui Serghei Skripa...
Parteneri
Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au dus copiii la cinema. Cum a fost surprinsă familia celor doi îndrăgostiți
Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au dus copiii la cinema. Cei doi îndrăgostiți s-au bucurat de timpul liber în Los Angeles și au mers să vizioneze filmul Licorice Pizza. Fotografii s-au aflat tot timpul pe urmele celor doi. Alături de ei s-au aflat gemenii artistei, Emme și Max, dar și doi dintre copiii lui Affleck, Seraphina și Samuel.
Catine.ro
Ultimele știri