Antena Căutare

Dosarele secrete ale regimului Gaddafi: CIA trimitea suspectii de terorism la Tripoli, pentru a fi torturati

Dosarele secrete ale regimului Gaddafi scot la iveala adevaruri dure: CIA trimitea suspectii de terorism pentru a fi torturati de calaii de la Tripoli. Human Rights Watch a descoperit mai multe documente care atesta schimburile de prizonieri intre CIA si regimul Gaddafi.


Printre dosarele descoperite la biroul lui Musa Kusa se afla un fax de la CIA, din anul 2004, in care CIA informeaza guvernul libian ca sunt capabili sa il captureze si sa-l predea pe Belhaj, cel care acum conduce consiliul militar din Tripoli.

Organizatia Human Rights Watch sustine ca oficialii americani stiau ca prizonierii pe care ii trimiteau in Libia urmau sa fie torturati.

Partenerul de dialog al CIA in Libia era Musa Kusa, fostul sef al serviciului libian de informatii si fost ministru de Externe al lui Gaddafi. Acesta a fugit in Marea Britanie la inceputul acestui an.



Citeste si Antena3

Foto: EPA/Intact Images

VIDEO! New Orleans, lovita brutal de furtuna tropicala Lee... VIDEO! Dominique Strauss-Kahn s-a intors acasa: Fostul director al FMI a fost primit cu aplauze in Paris...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x