Live acumObservator 06
Prime Time 20:30X Factor

Două persoane de pe nava de croazieră Diamond Princess, unde sunt și români, au murit răpuse de coronavirus!

Doi pasageri de pe nava de croazieră Diamond Princess ce se află în carantină din cauza coronavirusului și pe care sunt și români, au murit, a confirmat, joi, ministrul Sănătății din Japonia. 

Nava Diamond Princess.

Ambele persoane care au murit din cauza coronavirusului aveau vârste de peste 80 de ani, dar deocamdată nu au fost dezvăluite identitățile lor și nici naționalitatea.

Vestea intervine în condițiile în care pasagerii de pe nava de croazieră - care a intrat carantină din data de 4 februarie - au primit permisiunea să părăsească vasul.

În total, au fost depistate 624 de cazuri de infecții cu coronavirus la bordul navei, unde se aflau circa 3.700 de persoane. Printre aceste persoane infectate, sunt și doi români.

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat, miercuri, că un al doilea caz de infectare cu noul coronavirus a fost confirmat la un cetățean român, membru al echipajului pe vasul de croazieră Diamond Princess.

„Ambasada României la Tokyo a fost notificată de către MAE nipon cu privire la confirmarea unui al doilea caz de infectare cu coronavirus a unui cetățean român, membru al echipajului de pe vasul de croazieră Diamond Princess. Misiunea diplomatică este în contact cu cetățeanul român care a fost transferat la o unitate medicală din Tokyo, care a transmis misiunii diplomatice în cursul zilei de astăzi, 19 februarie, că se simte bine și nu manifestă simptome”, se arată în comunicatul MAE.

Recomandari