Căutare Live

Două treimi dintre francezi, ”nemulţumiţi” de activitatea lui Macron la jumătatea mandatului

Două treimi (65%) dintre francezi se declară ”nemulţumiţi” de activitatea lui Emmanuel Macron la junătatea mandatului acestuia de cinci ani, relevă un sondaj realizat de Ifop-Fiducial pentru Sud Radio şi Cnews, publicat vineri, relatează AFP.

Ei sunt cu şapte puncte procentuale mai numeroşi decât la utima anchetă a institutului cu privire la acest subiect, realizată în aprilie 2018.

Invers, doar 35% dintre francezi se declară ”mulţumiţi”.

O mare majoritate (63%) dintre persoanele intervievate consideră că şeful statului francez nu şi-a respectat angajamentele pe care şi le-a asumat în timpul campaniei - cu 20 de puncte procentuale mai multe decât în aprilie 2018, iar 37% cred contrariul (cu 20 de puncte procentuale mai puţine).

Bilanţul lui Macron este considerat mai pozitiv în ”relaţiile cu Uniunea Eurpeană” - 56%, cu 11 puncte procentuale mai puţine decât în aprilie 2018 -, ”lupta împotriva terorismului” (48%, -2 puncte procentuale) şi ”imaginea Franţei” (46%, -17 puncte procentuale).

Doar 28% dintre francezi consideră ”pozitivă” puterea de cumpărare (cu două puncte procentuale mai mulţi), 26% reforma pensiilor (cu un punct procentual mai puţin) şi 24% ”controlarea migraţiei” (cu cinci puncte procentuale mai puţini).

De asemenea, doar 37% dintre cei chestionaţi consideră ”pozitivă” activitatea lui Macron cu privire la ”lupta împotriva şomajului” (cu opt puncte procentuale mai puţini), tot 37% activitatea cu privire la ”apărarea laicităţii” (cu nouă puncte procentuale mai puţini) şi 32% activitatea cu privire la ”mediu şi modificările climatice” (cu 11 puncte procentuale mai puţini).

”AUTORITAR”

În schimb, ”consolidarea formării profesionale şi ucenicia”, ”recalcularea alocaţiei pentru adulţii cu dizabilitţi şi pensia minimă” şi ”crearea unui portal de semnalare online a violenţelor sexiste şi sexuale” sunt apreciate de francezi, în proporţie de 81, 82 şi, respectiv 82%.

Întrebaţi despre trăsăturile de caracter ale preşedintelui, 69% dintre francezi consideră că Macron este mai degrană ”autoritar” decât ”bun”, 58% consideră care acesta ”are autoritate”, iar 50% că el ”ştie ce vrea”.

Doar 30% dintre francezi îl consideră ”drept”, iar 24% îl cataloghează ”apropiat de preocupările francezilor”.

Cu toate acestea, niciun alt conducător politic nu s-ar putea ”descurca mai bine” decât Macron, potrivit persoanelor intevievate.

Francezii o plasează pe Marine Le Pen în frunte, dar doar cu 27 de procente (faţă de 53% care spun că aceasta s-ar descurca ”mai puţin bine”), urmată de Nicolas Sarkozy (22%, faţă de 35%), Jean-Luc Mélenchon (17% faţă de 58%), Xavier Bertrand (16%), François Hollande şi Nicolas Dupont-Aignan cu 15% fiecare, Yannick Jadot (13%), Valérie Pécresse (11%), Bernard Cazeneuve (10%) şi Olivier Faure (6%).

Citește și
Colaj cu Fetița Zurli, în custumul ei specific
Cum arată Fetița Zurli într-o zi obișnuită, când renunță la costumații și machiaj. Imagini rare cu Vero Căliman
Cum arată Fetița Zurli într-o zi obișnuită, când renunță la costumații și machiaj. Imagini rare cu Vero Căliman
copil cu pachet de scoala
O mamă a făcut pachetul copilului și l-a trimis la școală. Când l-a deschis, băiatul a avut o surpriză. Peste ce a dat
O mamă a făcut pachetul copilului și l-a trimis la școală. Când l-a deschis, băiatul a avut o surpriză. Peste ce a dat
bianca neagu in rolul biancai in telenovela numai iubirea
O mai ții minte pe micuța Bianca din Numai Iubirea? Cum arată acum frumoasa Bianca Neagu
O mai ții minte pe micuța Bianca din Numai Iubirea? Cum arată acum frumoasa Bianca Neagu
Mai multe articole

Ancheta a fost realizată potrivit metodei cotelor, pe un eşantion reprezentativ de 1.017 persoane în vârsta de peste 18 ani, prin chestionar autoadministrat online în perioada 22-23 octombrie. Marja de eroare este cuprinsă între 1,4 şi 3,1 puncte procentuale.

Sursa : news.ro

Turcia îndeamnă SUA să se abţină de la orice dialog cu comandantul FDS, generalul Mazloum Abdi, dat în căutare prin Inte... Premierul belgian în exerciţiu Charles Michel vrea să plece din funcţie la începutul lui noiembrie, pentru a prelua preş...
Parteneri
Obiceiuri pentru a evita depunerea de grăsime abdominală după vârsta de 50 de ani. Cum să-ți păstrezi silueta
Pentru a evita depunerea de grăsime abdominală după vârsta de 50 de ani este extrem de important să ai o dietă echilibrată și să eviți produsele care ar putea duce la acumularea kilogramelor în plus. Grăsimea abdominală mai este cunoscută drept grăsime viscerală și este în general periculoasă sănătății tale.
Catine.ro
Ultimele știri