Căutare Live

Drama unor români din Spania. ”Ne-au aruncat copilul la gunoi! Ne-au întrebat la ce ne trebuie corpul? ”Păi cum să-l plângem?”

Ana Maria s-a născut prematur, la 23 de săptămâni de viață. A trăit trei ore. Apoi, cei de la Spitalul din Torrejon, i-au anunțat pe Valentina și pe Radu, părinții săi, că a decedat. Când s-au dus să-i ridice corpul, pentru îngropăciune, cei doi au rămas șocați! Trupul fusese aruncat la gunoi! ”Pentru ce vă trebuie?” ”Păin cum să-l plângem?”

Valentina și Radu, cu unica fișă pe care au primit-o și care le amintește de Ana Maria

Radu a venit primul în Spania, la muncă, acum 15 ani. După alți patru a ajuns în patria lui Cervantes și Valentina. S-au stabilit la Loeches, Madrid. Acolo s-a născut, la 36 de săptămâni, primul lor copil, un băiețel. Ruptura de membrană a făcut ca el să vină pe lume ceva mai devreme, dar nu au existat probleme de sănătate, ajungând la opt ani.

În noiembrie 2017, Valentina a ajuns la spital, de urgență, cu tensiune mare. Era gravidă. Ana Maria s-a născut prematur, la doar 23 de săptămâni. De fapt, la 22 de săptămâni și șase zile, un amănunt extrem de important! A trăit mai puțin de trei ore. ”Ne-au arătat trupul firav, cu o căciuliță pe cap”, spune Radu. A apucat să-i facă o poză. Au primit o fișă cu datele nou-născutei, precum și amprentele. Apoi au fost informați că micuța a decedat...

Și-au revenit cât de cât, au decis s-o înmormânteze, cum e creștinește. Radu a mers la spital, pentru a lua cadavrul. A simțit că cei de acolo trag, cumva, de timp. ”Trebuie să avem și acordul soției”, i s-a spus. Valentina se găsea la Terapie Intensivă. Când a ieșit, au făcut, din nou, cerere. ”Am rămas fără cuvinte. M-au întrebat de ce vrem corpul? Pentru ce? Ce să facem cu el?”, rememorează Radu. ”Cum adică ce să facem cu el??? Să-l înmormântăm, să-l plângem!” N-au primit nimic!

Au mers la o casă de avocatură. ”Ana Maria avea 22 de săptămâni și șase zile. Așa au spus cei de la spital. Conform legislației, corpul este considerat, până atunci, residuu organic și poate fi aruncat la gunoi. Numai că există documente care arată că avea 23 de săptămâni, ori, în acest caz, trebuie să existe un cadavru!”, spune Adrian Carriedo, avocat la ”Lex Abogacia”. S-a mers și la organisme superioare, solicitând celor de la Serviciul Madrilen de Sănătate (Sermas) să intervină. Degeaba, niciun răspuns! ”Pe 24 octombrie, Valentina a venit cu tensiune mare la spital, 169/114, dar a fost trimisă acasă”, mai spun avocații.

Mama și-a revenit. Tată, niciodată. ”Fac tratament, nu vreau să mă gândesc că nu pot trece peste această traumă”, spune Radu. ”Am doi ani de când o cer. Nu mai putem avea copii, iar ei nu au dreptul să ne facă așa ceva”, mai spune românul, în timp ce ține în mână fișa micuței...

Sursa: El Mundo

Companiile americane de tehnologiei restricţionează călătoriile angajaţilor în China... Numărul deceselor provocate de epidemia din China a urcat la 106; Primul caz de deces în Beijng...
Parteneri
Obiceiuri pe care e recomandat să le ai în fiecare zi. Ce sfaturi oferă specialiștii
Catine.ro
Ultimele știri
x