Antena Căutare

Dramaturgul britanic Peter Nichols a murit la vârsta de 92 de ani

Dramaturgul britanic Peter Nichols, cunoscut pentru piese ca „A Day In The Death Of Joe Egg” şi „Privates On Parade”, a murit la vârsta de 92 de ani, informează BBC.

Dramaturgul britanic Peter Nichols, cunoscut pentru piese ca „A Day In The Death Of Joe Egg” şi „Privates On Parade”, a murit la vârsta de 92 de ani, informează BBC.

Agentul lui a emis, în numele familiei, un comunicat în care este precizat că autorul „a murit liniştit, sâmbătă dimineaţă, în Oxford”. Soţia lui, Thelma, i-a stat la căpătâi.

„A Day In The Death Of Joe Egg” a fost montată pentru prima dată la Glasgow Citizens Theatre în 1967. O nouă producţie a piesei urmează să fie lansată la Londra, cu Toby Stephens, Patricia Hodge şi Claire Skinner în distribuţie.

Comedia muzicală „Privates on Parade” a fost inspirată de propria-i experienţă ca entertainer pentru trupele armate britanice. A fost adaptată pentru marele ecran în 1982, cu John Cleese în rol principal, şi remontată în 2012 de compania Michael Grandage Company de la Noël Coward Theatre din London, cu Simon Russell Beale protagonist.

Între piesele pe care le-a scris se numără „The National Health”, „Forget-Me-Not Lane” şi „The Freeway”.

Nichols a fost decorat în 2018 cu însemnele Ordinului Imperiului Britanic în grad de Comandor pentru serviciile aduse teatrului.

Scriitorul şi regizorul Steven Unwin a scris pe Twitter: „A fost un dramaturg complet remarcabil, provocator, foarte onest şi suprinzător de înduioşător”.

Sir Howard Panter, care produce „A Day In The Death Of Joe Egg” la Trafalgar Studios, ce va fi lansat săptămâna viitoare a transmis: „Peter a fost unul dintre cei mai mari scriitori din teatrul britanic din ultimii 60 de ani”.

El a explicat că dramaturgul a consiliat până în ultimul moment echipa de producţie a spectacolului de pe West End.

Sursa : news.ro

Bilanţul victimelor uraganului Dorian în Bahamas creşte la 45 de morţi... Fetiță de patru ani, la un pas de moarte, după ce a probat pantofi noi pe picioarele goale! Infecția pe care a dezvoltat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x