Antena Căutare

Duma de Stat a Rusiei a condamnat oficial decretul lui Ghimpu privind ocupatia sovietica

Deputatii rusi au aprobat, in unanimitate, o declaratie oficiala de condamnare a decretului emis de presedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, prin care 28 iunie a fost desemnata zi de comemorare a victimelor ocupatiei sovietice si regimului totalitar comunist, informeaza unimedia.md

"Este un act planificat al unei campanii politice, indreptat impotriva relatiilor moldo-ruse, o incercare directa de denaturare a istoriei mondiale, dar si de a indreptati politica falimentara a autoritatilor R. Moldova", sunt acuzatiile expuse in documentul adoptat miercuri de Duma de Stat a Rusiei, potrivit Interfax.

In declaratie se mai mentioneaza ca decizia presedintelui R. Moldova aduce o lovitura si "posibilitatilor de solutionare a conflictului transnistrean".

Proiectul declaratiei a fost initiat de sefului Comitetului Dumei ruse pentru afacerile CSI, Alexei Ostrovski. "Noi nu avem dreptul sa trecem cu vederea astfel de decizii, nu doar cele care tin de Rusia si Moldova, dar de intreaga comunitate internationala", a declarat deputatul.

Potrivit lui Ostrovski, decretul lui Ghimpu continua logica celor care denatureaza adevarul istoric.

Presedintele interimar al R. Moldova, Mihai Ghimpu, a emis saptamana trecuta un decret potrivit caruia 28 iunie 1940 a fost declarata "Ziua ocupatiei sovietice". Decretul mai prevede ca Rusia, in calitatea sa de succesor de drept al Uniunii Sovietice, ar urma sa-si retraga "neconditionat, urgent si transparent trupele si armamentul de pe teritoriul Republicii Moldova".

Scanerele corporale din aeroporturi ar putea cauza cancer!... Facebook, estimata la 23 miliarde de dolari...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x