E oficial! Romanii vor avea nevoie de permise de munca pentru a lucra in Spania

Guvernul spaniol a decis reintroducerea permiselor de munca pentru romani, potrivit anuntului facut de Jose Blanco, oficial al Guvernului de la Madrid, intr-o conferinta de presa care a avut loc la finalul sedintei Executivului, relateaza presa spaniola."Sunt inca zvonuri si speculatii, CE nu a primit nicio cerere oficiala in acest sens din partea Spaniei. Depinde de autoritatile spaniole sa ne trimita o notificare cu intentiile lor. Daca vom primi o notificare, vom face o evaluare conform regulilor UE. Dar Spania si-a liberalizat piata muncii si in acest context, in principiu, nu poate introduce acum noi restrictii temporare impotriva muncitorilor din Romania"

El a adaugat ca, totusi, in cazuri exceptionale, daca unul din statele membre nu a luat masuri la nivel national pentru a garanta libertatea de circulatie, poate cere CE permisiunea de a impune restrictii daca demonstreaza ca "exista probleme serioase" de natura sa justifice aceasta masura.

Romanii din Spania sunt cea mai numeroasa comunitate de straini stabilita pe teritoriul acestei tari, fiind formata din 861.584 de persoane, care au o medie de varsta de 32,1 ani, cei mai multi preferand sa locuiasca in regiunea Madrid.Ultimele știri