Live acumObservator 06
Prime Time 20:30Poftiti pe la noi: Poftiti la circ

GALERIE FOTO! Editarea in Photoshop, noua "arma" a Revolutiei din Siria. Cum se prelucreaza "dramele" de catre specialisti

S-a deschis un nou front in Siria! Zeci de fotografii dramatice sunt postate zilnic pe Facebook pentru a atrage atentia asupra masacrelor Revolutiei. Din pacate, nu toate aceste imagini sunt reale. Multe dintre ele au trecut prin mana unor adevarat specialisti in Photoshop.

Fara indoiala, Revolutia din Siria este una extrem de sangeroasa. Cele 30.000 de persoane care si-au pierdut viata, conform observatorilor internationali, nu pot fi ignorate. Din acest punct de vedere, lucrurile sunt clare. Insa cum ramane cu dimensiunea mediatica a conflictului? Sunt foarte multe fotografii prelucrate in Photoshop si, implicit, adaptate contextului, care nu au nimic de-a face cu Siria sau regimul lui Bashar Al-Assad...

Propaganda? Dezinformare? O operatiune complexa a lui Bashar Al-Assad, pentru a discredita fortele rebele?

Gloantele stim de unde vin. Adevarul nu. Din acest motiv, conflictul din Siria trebuie privit cu maxima atentie.


Luptele dintre rebelii sirieni si fortele guvernamentale continua, dupa 1 an si jumatate. Circa 30.000 de persoane au fost ucise (conform unor estimari, 40.000!), iar numarul refugiatilor a depasit 1 milion. Desi Armata de Eliberare a Siriei controleaza teritorii importante, regimul, care se sprijina pe numeroase divizii mecanizate, nu renunta la lupta.

In urma cu cateva zile, conflictul a capatat o noua dimensiune, odata cu declaratiile si actiunile premierului turc, Erdogan. Acesta a avertizat ca Turcia trebuie sa se pregateasca pentru un eventual razboi cu Siria, dupa ce mai multe schimburi de focuri au avut loc la granita.

De asemenea, armata turca si-a intarit pozitiile la frontiera, aducand mai multe vehicule blindate, printre care si tancuri.

foto: Liveleak / Google

Recomandari