Antena Căutare

Efectele demisiei lui Mubarak: Bursa din New York inregistreaza cresteri

Vestea demisiei presedintelui egiptean, Hosni Mubarak, dupa 18 zile de proteste populare fara precedent si dupa 30 de ani, cat s-a aflat la putere, a bucurat sutele de mii de oameni aflati in strada la Cairo si in alte orase egiptene, dar a si revigorat, cel putin pentru moment, bursa din New York, unde s-au inregistrat cresteri ale valorilor.

Pe de alta parte, din Egipt se anunta nu numai demisia presedintelui, ci si a proaspat numitului secretar general al partidului de guvernamant, Partidul National Democrat (PND, la putere), al contestatului presedinte Mubarak, Hossam Badrawi. El a afirmat ca "tara sa are nevoie de partide politice noi". "Este vorba despre o retragere din functie si din partid", a declarat Hossam Badrawi pentru postul privat de televiziune al-Hayat.

"Aparitia unor noi partide, care sa reflecte o noua mentalitate, este mai buna pentru societatea actuala", a explicat el.

Badrawi a fost desemnat sambata trecuta in functia de secretar general dupa ce biroul executiv al PND a demisionat, pe fondul valului de contestare populara ce viza regimul Mubarak.

Vicepresedintele egiptean, Omar Suleiman, s-a adresat natiunii vineri dupa-amiaza, intr-un scurt discurs difuzat de postul public de televiziune, anuntand ca presedintele Hosni Mubarak, aflat la putere de 30 de ani, a decis sa demisioneze, "in beneficiul republicii", relateaza BBC.

Sursa: Jurnalul National

Axel Weber, presedintele bancii centrale a Germaniei, a demisionat... Azerbaidjanul se pregateste de razboi cu Armenia...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x