Antena Căutare

Efectele uraganului Isaac: 700.000 de oameni, lipsiti de energie electrica!

Uraganul Isaac ramane o amenintare pentru locuitorii din sud-vestul Statelor Unite, chiar daca si-a mai redus forta si a fost degradat la nivelul de furtuna tropicala. Orasul New Orleans nu a fost lovit direct, dar cateva sate de pescari din apropiere au simtit in plin puterea furtunii. Cel putin o persoana si-a pierdut viata, zeci de locuinte sunt inundate sau chiar distruse si aproape 700.000 de oameni sunt lipsiti de energie electrica.

Apropierea lui Isaac le-a reamintit locuitorilor din New Orleans cosmarul trait dupa trecerea uraganului Katrina, cu exact sapte ani in urma. De aceasta data, furtuna a trecut putin mai la vest de oras, dar a lovit cu furie micile localitati din apropiere, neprotejate de diguri sau stavilare.

Zeci de persoane care nesocotisera ordinul de evacuare au fost salvate de pe acoperisurile caselor, unde se refugiasera din calea apelor.

La New Orleans, digurile consolidate dupa trecerea uraganului Katrina au rezistat. Cateva cartiere au fost, totusi, inundate, iar copacii au fost doborati la pamant, ca si stalpii retelelor electrice. Primarul orasului a interzis circulatia pe strazi, in timpul noptii.

Asa cum era de asteptat, deasupra uscatului, forta uraganului a slabit. Dupa ce viteza vantului a scazut sub 120 de kilometri pe ora, Isaac a fost degradat la nivelul de furtuna tropicala.

El ramane, totusi, o amenintare, in primul rand prin marimea neobisnuita, observata si de pe statia spatiala internationala, si prin deplasarea sa foarte lenta. Valoarea pagubelor provocate de Isaac este estimata la un miliard si jumatate de dolari.

foto: Intact Images / EPA

Muncitori romani, tratati ca niste sclavi in Italia. Oamenii traiau in conditii greu de imaginat... Presa straina despre Basescu: "Repus in functie fara demnitate"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x