Antena Căutare

Efectul Kosovo: Transnistria cere ONU recunoasterea independentei

Ca urmare a deciziei Curtii Internationale de Justitie privind legitimitatea declaratiei unilaterale de independenta a Kosovo, autoritatile din autoproclamata republica Transnistria cer recunoasterea internationala.



"Republica moldoveneasca nistreana constata inca o data si atrage atentia ONU ca republica corespunde tuturor criteriilor internationale de stat independent si intruneste toate conditiile necesare pentru a putea fi recunoscuta pe plan international", se arata in documentul difuzat de agentia regnum.ru.

"Ministerul de Externe al Transnistriei indeamna Organizatia Natiunilor Unite, impreuna cu alte structuri internationale, sa participe activ la elaborarea unor criterii unice de recunoastere a statelor care si-au demonstrat de-a lungul anilor viabilitatea", potrivit documentului.

Tiraspolul a facut o solicitare similara in 2008, ca urmare a recunoasterii independentei Kosovo de mai multe state membre ONU. Transnistria si-a autoproclamat independenta in 1990, gest consfintit printr-un referendum in 2006.

Tot articolul, in Jurnalul National

VIDEO! Record de longevitate: O femeie din SUA a ajuns la varsta de 114 ani!... Canicula si incendiile fac ravagii in Rusia. Moscova, inecata in fum...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x