Antena Căutare

Egiptul îşi reiterează angajamentul faţă de ”soluţii cu două state şi înfiinţatrea unui stat palestinian cu Ierusalimul de Est drept capitală”

Ginerele şi consilierul principal al preşedintelui american Donald Trump Jared Kushner a discutat, la Cairo, cu preşedintele egiptean Abdel Fattah el-Sisi despre pacea în Orientul Mijlociu, potrivit preşedinţiei egiptene, relatează AFP.

Ginerele şi consilierul principal al preşedintelui american Donald Trump Jared Kushner a discutat, la Cairo, cu preşedintele egiptean Abdel Fattah el-Sisi despre pacea în Orientul Mijlociu, potrivit preşedinţiei egiptene, relatează AFP.

Oficialul american efectuează un turneu în mai multe ţări din regiune, cu scopul de a-şi promova extrem de controversatul plan de pace al Washingtonului la conflictul israeliano-palestinian - respins de palestinieni şi criticat de Iordania.

Miercuri, Kushner a fost primit la Amman de regele Abdullah al II-lea al Iordaniei şi s-a întâlnit în Israel cu premierul Benjamin Netanyahu.

Potrivit preşedinţiei egiptene, Kushner şi el-Sisi au discutat despre ”mijloace de consolidare a păcii şi stabilităţii în regiune”.

Însoţit de Jason Greenblatt, emisarul preşedintelui trump pentru Orientul Mijlociu, Kushner l-a informat pe preşedintele egiptean despre contactele pe care delegaţia americană le-a stabilit cu diverse părţi ”pentru a repune negocierile între palestinieni liisraelienipe şine”, afirmă preşedinţia în acest comunicat.

Kushner a prezentat în iunie, în Bahrain, partea economică a planului american, prin care promite investiţii internaţionale în valoare de 50 de miliarde de dolari în teritoriile palestiniene şi ţările arabe vecine pe o perioadă de zece ani.

Aspectul politic - care se află în centrul conflictului - nu a fost încă dezvăluit, şi anume cu privire la ocupaţia israeliană, înfiinţarea Palestinei, un stat la care aspiră palestinienii şi dreptul la întoarcere a refugiaţilor, izgoniţi de pe pământurile lor la înfiinţarea Israelului în 1948 şi apoi de Războiul de Şase Zile în 1967.

Palestinienii boicotează planul american şi acuză administraţia trump de părtinire în favoarea Israelului.

Potrivit biroului lui el-Sisi, Egiptul şi-a reiterat angajamentul în favoarea unei ”soluţii cu două state şi înfiinţatrea unui stat palestinian cu Ierusalimul de Est drept capitală”.

Kushner refuză să vorbească despre ”soluţia cu două state”, care se află în centrul diplomaţiei de decenii în vederea soluţionării conflictului israeliaono-palestinian.

Sursa : news.ro

Tragedie în familia Kennedy. Saoirse Kennedy Hill, nepoata celebrului politician american Robert F. Kennedy, a murit... ”Calm prudent” în nord-vestul Siriei, după ce Damascul a proclamat un armistiţiu ”condiţionat” ce coincide cu negocieri ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x