Antena Căutare

Elicopter ONU atacat in spatiul aerian al Coastei de Fildes

Un elicopter al Natiunilor Unite a fost atacat luni in timp ce opera un zbor de recunoastere deasupra Coastei de Fildes, a anuntat ONU. Operatiunea ONU din tara respectiva a pus atacul, care nu si-a atins tinta, pe seama fortelor care il sustin pe Alassane Ouattara.

"Elemente care apartin Fortelor Republicane ale Coastei de Fildes au deschis focul asupra elicopterului, dar nu au reusit sa il atinga", a declarat un reprezentant ONU, adaugand ca actiunea poate fi considerata o crima de razboi.

Comunitatea internationala l-a recunoscut pe Ouattara drept castigatorul alegerilor si liderul tarii din vestul Africii, dar fostul presedinte Laurent Gbagbo a refuzat sa cedeze puterea. Au aparut astfel o incertitudine in zona si mai multe atacuri sangeroase.

ONU actioneaza pentru mentinerea pacii intr-o zona afectata de violente si un razboi civil, de la alegerile din noiembrie.

Sursa: Antena3

Siria este victima unei "conspiratii", potrivit presedintelui Bashar al-Assad... WIKILEAKS: Ambasada SUA in 2006 despre dosarele lui Nastase si Patriciu: Doua "balene" tintite cu harponul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x