Antena Căutare

Elizabeth a II-a recunoaşte în alocuţiunea de Crăciun un 2019 ”plin de capcane”

Regina Elizabeth a II-a recunoaşte, în tradiţionala sa alocuţiune de Crăciun, între scandalurile care-i afectează familia şi Brexitul care-i sfâşie regatul, un an 2019 ”plin de capcane” şi-i îndeamnă pe britanici să-şi depăşească disensiunile, relatează AFP.

Numeroşi experţi regali consideă că monarhia brtanică, în pofida unei masive susţineri publice, s-a confruntat arareori cu atâtea probleme de la moartea Dianei la Paris, în urmă cu 20 de ani.

Pentru suverana în vârstă de 93 de ani, 2019 a început cu un accident de maşină al prinţului Philip, soţul său, care şi-a încheiat anul cu patru zile de spitalizare.

Între timp, numele fiului lor Andrew a apărut într-un scandal de trafic de minori, iar nepotul lor Harry şi-a descărcat în public sufletul împotriva presiunii mediatice.

”Paşi mici făcuţi cu credină şi speranţă pot permite depăşirea vechilor neînţelegeri şi disensiunilor profunde, pentru a aduce armonie şi înţelegere”, urmează să pună Elizabeth a II-a, potrivit unor fragmente din discursul său, transkis marţi, cu o zi înainte să fie difuzat.

”Bineînţeles, drumul nu este întordeauna uşor şi a putut părea anul acesta plin de capcane, dar paşi mici pot antrena diferenţe imense”, a adăugat regina în acest pasaj, în care se referă la viaţa lui Isus Cristos.

Îndemnul suveranei la reconciliere intervine în momentul în care Regatul Unit se pregăteşte de o cotitură istorică, prin ieşirea din Uniunea Europeană (UE), programată la 31 ianuarie, după trei ani şi jumătate de haos politic.

Însă el încheie totodată un an difici în clanul Windsor.

PHILIP EXTERNAT DE CRĂCIUN

Prinţul Philip, în vârstă de 98 de ani, a fost spitalizat vineri, din cauza unor ”probleme preexistente”. El a fost externar marţi de la Spitalul Edward al VII-lea din Londra, la timp să se alăture restului familiei regale înainte de Crăciun, la domeniul Sandringham.

”Atunci când ajungi la această vârstă, nu mai funcţionează totul prea bine”, a constatat luni fiul său Charles, moştenitorul tronului.

Prinţul, care s-a căsătorit cu Elizabeth a II-a în 1947, a fost nevoit să renunţe, în ianuarie, să mai conducă, după ce a provocat un accident, din care a scăpat teafăr.

Însă cel mai stânjenitor lucru pentru familia regală este prietenia trecută a prinţului Andrew cu investitorul american speculativ Jeffrey Epstein, care s-a sinucis în închisoarea, după ce a fost acuzat că a exploatat sexual minore timp de ani de zile.

Al doilea fiu al reginei Elizabeth a II-a este acuzat de o americană de faptul că a întreţinut relaţii sexuale cu ea, în timp ce se afla în ghearele lui Jeffrey Epstein.

El a încercat să se apere negând categoric, într-un interviu acordat BBC. Însă acest interviu a fost considerat un dezastru de presa britanică şi l-a determinat să se retragă din viaţa publică.

ABSENŢII DIN FOTOGRAFII

Familia regală a fost nevoită totodată să gestioneze critici care o vizează pe soţia prinţului Harry, Meghan.

După ce a atacat în justiţie tabloide pe care le acuză de persecutarea actriţei americane, aşa cum au făcut înainte cu Diana, şi după ce şi-a descărcat sufletul împotriva presiunii mediatice într-un documentar, cuplul se retrage. El petrece Crăciunul în Canada, departe de restul familiei regale.

Presa a relevat că nici Andrew şi nici Harry şi Meghan nu apar în fotografii aşezate minuţios, în fiecare an, în jurul reginei în timpul alocuţuinii, în care apar, anul acesta, Philip, Charles şi fiul mai mare al acestuia, William, înconjurat de soţia şi copiii lor.

În urmă cu câteva zile, suverana s-a afişat în timp ce pregătea preăjituri de Crăciun, cu Charles, William şi fiul mai mare al acestuia din urmă, George. Altfel spus, primii trei în ordinea succesiunii la tron.

Cotidianul The Times a catalogat aceste semnale ”coerente cu opinia lui Charles”. ”El crede că o versiune slabă a monarhiei este singurul mod prin care familia regală îşi poate justifica existenţa”, departe de pletora de membri remuneraţi în prezent.

Sursa : news.ro

Guardiola, despre un nou contract cu Manchester City: Să vedem dacă îl merit... Un Su-57, cel mai avansat avion rus de vânătoare invizibil pe radar, s-a prăbuşit în Extremul Orient rus. Pilotul s-a ca...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x