Antena Căutare

Epava navei naziste M/S Pioneer a fost găsită în largul coastei daneze!

Epava unei nave militare germane din Al Doilea Război Mondial, care s-a scufundat în 1940, a fost descoperită în largul coastelor Danemarcei, au anunţat joi reprezentanţii unui muzeu din această ţară.

Epava navei naziste M/S Pioneer a fost găsită în largul coastei daneze!
Nava MS Pioneer, scufundată în Al Doilea Război Mondial | agerpres.ro

Epava unei nave militare germane din Al Doilea Război Mondial, care s-a scufundat în 1940, a fost descoperită în largul coastelor Danemarcei, au anunţat joi reprezentanţii unui muzeu din această ţară, citaţi de DPA.

În total, 338 de militari germani au murit atunci când nava M/S Pioneer s-a scufundat pe 2 septembrie 1940, în urma unei explozii puternice, precizează Sea War Museum din Iutlanda.

Nava avea la bord 823 de persoane, femei şi bărbaţi, inclusiv personal de navigaţie, ofiţeri de navă, aviatori, infirmiere şi trupe de infanterie. Nava plecase din Frederikshavn din Danemarca şi se îndrepta spre Frederikstad din Norvegia.

În timpul războiului au apărut informaţii contradictorii în legătură cu cauzele acelei explozii. Potrivit spionajului britanic, o torpilă a fost lansată de la bordul submarinului HMS Sturgeon, însă propaganda de război german a spus că scufundarea navei militare a fost provocată de o mină, de un act de sabotaj sau de explozia unui boiler.

"Procedurile noastre de scanare a navei sprijină rapoartele britanicilor. Pupa lipseşte şi totul pare să indice că nava a fost distrusă de o torpilă", a declarat Gert Normann Andersen, directorul muzeului danez.

După explozie, s-a produs un incendiu. Petrolul din rezervoare a fost împrăştiat la suprafaţa apei, îngreunând eforturile de salvare a supravieţuitorilor. În plus, 93 de persoane nu au mai fost găsite niciodată. Se crede că trupurile unora dintre victime s-au scufundat odată cu epava, considerată din acest punct de vedere "un cimitir de război". Alte 245 de victime au fost înmormântate într-un cimitir din Frederikshavn.

Nava M/S Pioneer a fost găsită la o adâncime de 177 de metri în timpul unei misiuni de căutare a epavelor, coordonată de cercetătorii de la Sea War Museum din Iutlanda. Epava a fost localizată în strâmtoarea Skagerrak din extremitatea nordică a Iutlandei, principala peninsulă din Danemarca, în apele internaţionale.

sursa: agerpres

Pas important în lupta împotriva poluării! Cercetătorii chinezi au inventat plasticul ce se dizolvă în apa sărată!... Atac armat la o bancă din Cincinnati, Ohio! Mai multe persoane au fost rănite!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x