Antena Căutare

Alertă în apropiere de România! Este EPIDEMIE! Oamenii sunt internați de URGENȚĂ!

Este stare de alertă în Ucraina! Un sat de lângă Odessa a fost plasat în carantină din cauza unei epidemii de antrax. Cinci oameni au fost internaţi de urgenţă după ce s-au infectat cu bacteria, în timp ce-şi tăiau vitele

Este stare de alertă în Ucraina! Un sat de lângă Odessa a fost plasat în carantină din cauza unei epidemii de antrax. Cinci oameni au fost internaţi de urgenţă după ce s-au infectat cu bacteria, în timp ce-şi tăiau vitele.

Poliţia şi Garda Naţională a Ucrainei au instalat puncte de control pe toate drumurile de acces spre satul în care a fost depistată bacteria de antrax. Medicii i-au testat pe locuitorii satelor vecine, pe o rază de 20 de kilometri, dar nu s-au confirmat alte cazuri de infecţie. În aceeaşi zonă, toate vitele au fost vaccinate.

Animalele devin imune în cel mult două săptămâni. Deci le explicăm oamenilor că, în următoarele două săptămâni, nu au voie să le sacrifice.

Sătenii nu au intrat în panică, se tem doar să nu-şi piardă animalele, o importantă sursă de hrană. Cei cinci agricultori internaţi la Odessa se simt tot mai bine, iar unul dintre ei ar putea părăsi spitalul în următoarele zile.

Sunt internaţi în secţia de boli infecţioase şi primesc îngrijirile necesare. Starea lor nu este gravă. Le administrăm tratamentul adecvat, iar ei reacţionează bine.

Un expert al Ministerului Sănătăţii atrage, însă, atenţia că în Ucraina există peste 13.500 de potenţiale focare de infecţie cu antrax. Este vorba de locurile unde au fost îngropate, fără măsuri de precauţie, vite moarte. Sporii bacteriei pot supravieţui chiar şi o sută de ani. Iar în ultimul deceniu s-au semnalat cazuri de antrax în mai multe regiuni ale Ucrainei.

Elena Udrea și Alina Bica, reținute în Costa Rica. Avocatul Elenei Udrea: “Instanţa nu va dispune extrădarea”... Dacă vrei să intri în această țară trebuie să predai toate parolele personale la vamă, altfel primești o amendă usturăto...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x