Antena Căutare

Dezastru în Hawaii. 10.000 de localnici, nevoiți să își părăsească locuințele

Aproximativ 10.000 de persoane au primit ordin de evacuare, după ce, joi, vulcanul Kilauea de pe Insula Mare (Big Island) din Hawaii a erupt.

Aproximativ 10.000 de persoane au primit ordin de evacuare, după ce, joi, vulcanul Kilauea de pe Insula Mare (Big Island) din Hawaii a erupt.

Autorităţile au declarat că erupţia ar putea să conţină „concentraţii potenţial letale de dioxid de sulf”.

„Vapori şi lavă au ieşit printr-o fisură în zona Mohala Street”, a scris Apărarea Civilă locală pe contul ei de Facebook, iar un reprezentant local a precizat că aproximativ 10.000 de persoane locuiesc în zona respectivă.

Reprezentanţi ai Institutului american de geofizică US Geological Survey (USGS) însărcinaţi cu Observatorul Vulcanologic din Hawaii supraveghează şi evaluează cu mijloace terestre şi aeriene importanţa erupţiei, care a avut loc joi, la ora locală 16.45 (vineri, 5.45, ora României).

Un cutremur de magnitudinea 5, joi, la ora locală 10.30, la sud de Vulcanul Puu Oo a declanşat o cădere de pietre şi o potenţială ruptură în craterul vulcanului, potrivit USGS.

O coloană de cenuşă de mici dimensiuni era pe cale să se disipeze, deplasându-se către sud-vestul Puu Oo, a anunţat un reprezentant USGS.

Dezastru fără precedent. Aproape 100 DE MORȚI din cauza unui FENOMEN METEO ciudat! Autoritățile indiene sunt în alertă!... Twitter, în alertă. Ce le cere celor peste 300 de milioane de utilizatori  ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x