Antena Căutare

Atenționare de maximă importanță! Este Cod roșu de vânt! Va depăși 110 de kilometri la oră

O atenționare de Cod roșu și Cod portocaliu de vânt a fost emisă, vineri, de Ministerul Afacerilor Externe (MAE), pentru cetăţenii români care se află, tranzitează sau călătoresc pe teritoriul Republicii Croaţia.

O atenționare de Cod roșu și Cod portocaliu de vânt a fost emisă, vineri, de Ministerul Afacerilor Externe (MAE), pentru cetăţenii români care se află, tranzitează sau călătoresc pe teritoriul Republicii Croaţia.

Prognozele meteorologice pentru canalul Velebit, golfurile Kvarner şi Kvarneric, nordul Dalmaţiei indică o înrăutăţire a condiţiilor atmosferice - vânt extrem de puternic, cu o viteză de peste 110 km/h, care creează probleme serioase în transportul maritim şi în furnizarea energiei electrice.

Sâmbătă, regiunea Rijeka, canalul Velebit, golfurile Kvarner şi Kvarneric, Dalmacija, Istra, Split, Dubrovnik se află sub avertizare meteorologică Cod roşu de vânt extrem de puternic, cu o viteză de până la 120 km/h, iar regiunea Gospic se află sub Cod portocaliu de vânt.

În situaţii de urgenţă, pe teritoriul Croaţiei poate fi apelat numărul european unic de urgenţă 112.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Zagreb: +38514677660 sau +38514610009, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Croaţia: +38598414341.

Orașul în care a nins pentru prima dată, după zeci de ani! Condițiile meteo au adus întârzieri în aeroport... Putin, amenințare directă pentru Europa: „Armele noastre nu au corespondent în lume în prezent, dar nici în viitorul înd...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x