Antena Căutare

Estimare: Bulgaria ar putea iesi din criza pana in toamna

Noi o ducem din ce in ce mai rau. Vecini nostri bulgari din ce in ce mai bine. Si se si mandresc cu asta. Ministrul de Finante al Bulgariei, Simeon Djankov, este convins ca tara sa va iesi din recesiune pana la sfarsitul verii.

Chiar daca nu are inca cifre care sa-i sustina afirmatiile, ministrul Finantelor din Bulgaria este optimist si cresterea exporturilor cu 36% in luna aprilie, pare sa sustina revigorarea economica a vecinilor nostri. Simeon Djankov a declarat pentru agentia Novinite ca revenirea economica se va simti mai puternic in luna septembrie, avand in vedere ca indicatorii financiari ai Bulgariei depasesc media inregistrata in Uniunea Europeana.

La sfarsitul lunii mai Simeon Djankov a venit in Romania si s-a intalnit cu Sebastian Vladescu. Atunci inca mai lua masuri de reducere a cheltuielilor bugetare.

In legatura cu situatia tarii noastre, ministrul bulgar spunea ca masurile de austeritate sunt necesare.

In iulie anul trecut, Simeon Djankov a devenit ministrul finantelor al Bulgariei si vice-prim-ministru. A reusit in noua luni sa aplice unele masuri care au dus la reducerea deficitului bugetar cu 0,756%, cea mai mare reducere din Uniunea Europeana.

Iar pentru anul acesta a reusit sa balanseze bugetul tarii. La doar sase luni de cand a devenit ministru, a reusit sa revizuiasca ratingul tarii de la negativ la stabil.

Gazprom: In toamna vom avea raspunsul la includerea Romaniei si Macedoniei in South Stream... VIDEO/Nunta de basm in Suedia: Printesa Victoria s-a casatorit cu fostul ei instructor de fitness...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x