Antena Căutare

ETA a anuntat ca inceteaza actiunile armate

Organizatia separatista basca ETA a anuntat ca va inceta actiunile armate, intr-o inregistrare video transmisa duminica postului BBC.

Gruparea anunta ca nu va "mai desfasura actiuni armate" in cadrul campaniei sale pentru independenta tarii Bascilor.

Citand o inregistrare video obtinuta in "exclusivitate", BBC precizeaza ca organizatia separatista a afirmat ca a luat aceasta decizie in urma cu cateva luni, "pentru a demara un proces democratic".

"In angajamentul sau fata de procesul democratic pentru a decide in mod liber si democratic viitorul nostru, prin intermediul dialogului si negocierii, ETA este pregatita astazi, ca si ieri, sa ajunga la un acord privind conditii democratice minimale necesare demararii unui proces democratic, daca Guvernul spaniol doreste acest lucru", conform transcrierii in engleza.

"Transmitem de asemenea aceasta decizie comunitatii internationale si ii cerem sa raspunda la vointa si angajamentul ETA, pentru a lua parte la constructia unei solutionari durabile, juste si democratice a luptei politice pluricentenare", adauga gruparea in inregistrarea video, care prezinta trei barbati mascati in fata a ceea ce pare sa fie un drapel al ETA.

VIDEO! Gustul pretios al trandafirilor... VIDEO! Lupte de strada in Hamburg la finalul unui concert...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x