Antena Căutare

EurActiv: Bulgaria si Romania atentionate pentru fraudele privind achizitiile publice

Fraudele si conflictele de interese legate de achizitiile publice sunt 'marile noutati' din rapoartele Comisiei Europene privind reforma justitiei in Romania si Bulgaria, documente publicate marti de executivul UE, relateaza miercuri EurActiv.


Noua lege privind ANI, adoptata dupa o decizie a CCR, submineaza procesul de verificare eficienta, sanctionare si confiscare a averilor nejustificate, limiteaza transparenta intereselor demnitarilor si afecteaza masurile de combatere a coruptiei.

EurActiv adauga faptul ca raportul CE mai multe cazuri de achizitii publice vizeaza un membru al Parlamentului si un judecator de la Inalta Curte, doi fosti ministri, un actual deputat si o serie de fosti directori de companii de stat sau oficiali alesi la nivel local. Desi raportul nu mentioneaza explicit numele celor implicati, potrivit presei romane este vorba, printre altii, despre actualul deputat Catalin Voicu si de judecatorul Florin Costiniu.

Ministrii care au facut sau fac in prezent obiectul anchetelor penale si la care s-ar referi documentul CE sunt Monica Iacob-Ridzi si Nicolae Nemirschi, ambii facand parte din primul guvern condus de Emil Boc in 2008-2009.

Tot articolul, in Jurnalul National

Deshumarea Ceausestilor, in presa internationala... Grecia: Controlorii de trafic aerian, in greva pe 25 iulie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x