Antena Căutare

Europa Centrala, sub ape. Stare de urgenta, in Ungaria si Slovacia

Europa Centrala este sub ape. In vaste regiuni din Ungaria si Slovacia a fost decretata starea de urgenta. Iar la Varsovia, o noua alerta de inundatii a intrat in vigoare duminica dupa-amiaza! Ploile abundente au umflat apele raului Vistula, care ameninta sa acopere capitala poloneza.

Doar varfurile copacilor au ramas la suprafata apei. Asa arata regiuni intinse din sudul si sud-estul Poloniei. Numai in ultimele cateva ore, zeci de mii de oameni de aici si-au parasit locuintele si au fugit din calea viiturii. Iar drumurile care nu sunt inghitite de ape au fost blocate de alunecari de teren.

Mii de pompieri, soldati si voluntari se lupta sa construiasca diguri si sa-i salveze pe sinistrati.

Prin acelasi chin trec si vecinii slovaci.

1.500 de oameni au fost evacuati din Kosice, al doilea oras al tarii. Si multi altii din 900 de sate si orase mai mici, care au fost cu totul acoperite de ape. Iar agricultorii se plang ca recoltele din acest an nu vor mai putea fi salvate.

Blestemul apelor s-a intins si spre sud, in Ungaria, unde alte mii de persoane au fost evacuate.

Intre timp, locuitorii capitalei privesc cum apele Dunarii cresc tot mai mult. Oamenii s-au apucat sa construiasca un baraj din saci de nisip pentru a proteja Budapesta.

Potopul se traduce in pierderi uriase pentru statele si asa afectate de criza economica. In Ungaria, apele au facut deja pagube de aproape sase miliarde de euro, iar in Polonia de doua miliarde.

Masuri de criza: Bulgaria Grecia si Turcia lanseaza pachete turistice regionale... Marea Britanie se lupta cu un deficit record. Guvernul de la Londra impune masuri de limitare a cheltuielilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x