Antena Căutare

Europa, ingropata de nameti: Cel mai mare aeroport din lume, inchis, si trei oameni omorati de o avalansa

Ninsoarea si poleiul creeaza din nou mari probleme in diferite parti ale Europei. In Alpii Austrieci, trei persoane si-au pierdut viata intr-o avalansa. Iar transporturile aeriene, rutiere si feroviare au avut serios de suferit sau chiar au fost paralizate in Franta si Marea Britanie.

Strazile Vienei pareau scena unui basm de Craciun, dupa cele mai abundente ninsori din ultimii 10 ani. Stratul de zapada a atins un metru in orase si de doua ori mai mult in muntii Alpi. Dar, intr-o regiune muntoasa din sudul tarii, basmul a devenit cosmar: trei oameni au fost ingropati de o avalansa si nu au scapat cu viata, desi erau salvamontisti cu experienta.

Ninsorile au cuprins si o mare parte a Frantei. Pe sosele au fost impuse limite suplimentare de viteza si s-a interzis circulatia vehiculelor grele. Pe aeroportul Charles De Gaulle, 20 la suta din decolari au fost anulate.

Intr-adevar, starea vremii este si mai rea in Marea Britanie, cu urmari de-a dreptul dramatice. Cel mai mare aeroport din lume, Heathrow, si-a inchis, pe rand, ambele piste iar sute zboruri au fost anulate. Circulatia trenurilor si a metroului din Londra a fost, de asemenea, afectata, dar haosul a ajuns la culme pe sosele. Chiar si masinile politiei au fost surprinse, uneori, nepregatite pe drumurile acoperite de polei.

Premierul David Cameron a trebuit sa infrunte si el ninsoarea, la iesirea din resedinta sa oficiala de la Londra. Peste 3000 de scoli din toata tara sunt inchise iar in Tara Galilor a fost emis un avertisment de cod rosu pentru ninsori si mai puternice.

Moscova a fost, si ea, acoperita de un strat de zapada care a ajuns, pe alocuri, la 30 de centimetri. Dar, aici, ninsorile grele sunt obisnuite. Aeroporturile au functionat aproape normal iar locuitorii orasului chiar s-au bucurat ca au parte de o adevarata iarna ruseasca.

sursa foto: Hepta

UPDATE! MAE confirma eliberarea a inca doi ostatici romani in Algeria... Incendiile de vegetatie fac victime in Australia. Flacarile se apropie de Melbourne...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x