Antena Căutare

Europa, paralizata de grevele bugetarilor nemultumiti de masurile de austeritate

Masurile de austeritate au scos zeci de mii de oameni in strada in Spania, Franta sau Grecia. Oamenii sunt nemultumiti de reducerea salariilor, de disponibilizarile masive sau de cresterea varstei de pensionare. La sfarsitul lunii, sindicatele spaniole ameninta si ele cu o greva generala.

Traficul in Atena este paralizat dupa ce fermierii eleni s-au alaturat grevei transporatorilor. Agricultorii protesteaza fata de a treia crestere a taxelor facuta de guvernul elen ca parte a planului de relansare economica. Transportatorii sunt nemultumiti in continuare de cresterea numarului licentelor de transport.

Fermierii au impartit tone de fructe trecatorilor. Oamenii au vrut sa demonstreze guvernului ca din cauza masurilor economice suplimentare agricultorii nu mai pot vorbi de vreun profit.

Probleme sunt si in Franta unde mii de oameni au iesit in strada. Traficul feroviar si functionarea metroului sunt perturbate din cauza deciziei guvernului de a creste varsta de pensionare de la 60 la 62 de ani.

Sindicatele franceze ameninta cu o greva de amploare in urmatoarele zile.

Luna se incheie la fel cum a inceput in Europa, cu greve. Ministerul Afacerilor Externe avertizeaza romanii care vor sa calatoreasca in Spania ca in 29 septembrie transportatorii spanioli vor organiza o greva generala.

Secretele lui W. Buffett, omul care a inceput cu 5 $ si a ajuns la 47 mld. $... Elevi bulgari, retrasi de la scoala pentru ca aveau colegi romi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x