Antena Căutare

Evacuarea taberelor de romi din Franta continua la Lyon

Politia franceza a desfasurat o noua operatiune, marti, in Franta pentru a evacua aproximativ 100 de romi dintr-o tabara instalata de mai multe luni la periferia orasului Lyon, informeaza AFP.

Evacuarea de la Lyon, de pe un teren privat din Saint-Priest, are loc in urma unei decizii judecatoresti, potrivit prefecturii, care a precizat ca marti dimineata pe acest teren se aflau 121 de persoane: 74 de adulti si 47 de minori. Autoritatile au efectuat controale de identitate si numeroase vehicule ale politiei stationau la marginea terenului, potrivit unei militante, membre a Ligii pentru Drepturile Omului, Gilberte Renard. Potrivit ei, aceste familii cu "multi copii si nou-nascuti" s-au regrupat acolo de mai multe luni, dupa ce au fost evacuate din diferite locuri.

Politia franceza a evacuat luni dimineata o alta tabara ocupata de peste 70 de romi la Evry, in regiunea pariziana, oras condus pana in iunie de ministrul de Interne Manuel Valls. Guvernul de la Paris a anuntat ca va continua demolarea taberelor ilegale daca aceasta a fost decisa de justitie sau "pentru a pune capat unei situatii periculoase sau de risc sanitar imediat".

Foto: 20minutes.fr

Cine este viitorul om care va pasi pe Luna... Spirit de turma: Doi romani din Italia au furat 300 de oi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x