Antena Căutare

Evreii din India, ofensati de un magazin care se numeste "Hitler" si are ca simbol o svastica!

Un magazin de haine din India a starnit controverse in randul comunitatii de evrei, din cauza numelui ofensator: „Hitler”, dar si al simbolului specific regimului nazist. Proprietarul Rajesh Shah spune, insa, ca el nu a vrut sa jigneasca pe nimeni, mai ales ca a ales numele dupa porecla unui prieten de-al bunicului sau.

„Sincer, pana sa mi se aprobe numele magazinului, eu nu stiam despre Hitler decat ca era un om foarte sever. Am citit despre el pe Google, cu putin timp inainte sa imi deschid afacerea”, sustine proprietarul. El mai spune ca numele a fost inspirat dupa porecla partenerului de afaceri al bunicului sau, care era un om foarte strict, si ca nu are legatura cu fostul dictator nazist, conform RT News.

Insa comunitatea de evrei din Achmedabad este de parere ca proprietarul se preface si ca stia foarte bine cine era si ce a facut Hitler. Dupa ce au vizitat magazinul, reprezentantii comunitatii de evrei i-au cerut proprietarului sa schimbe imediat numele. Insa domnul Shah a spus ca va renunta la denumire doar daca i se va oferi o despagubire, din moment ce el si partenerul lui de afaceri au cheltuit foarte multi bani pe „etichete”. El sustine ca ar fi cheltuit pentru asta in jur de 500 de lire sterline si ca cineva va trebui sa il plateasca pentru un eventual „re-branding”.

Foto: RT

Statele Unite: Un rinichi destinat transplantului a fost aruncat la gunoi!... Alerta in Amsterdam! Un avion cu 180 de pasageri ar fi fost tinta unui atac terorist ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x