Antena Căutare

Exodul a început! Zeci de mii de migranți ar putea trece prin România, în drumul spre Occident

Turcia susţine că a lăsat peste 75.000 de migranţi să treacă frontiera spre Uniunea Europeană, relatează DPA. O hartă publicată de televiziunea de stat din Turcia arată că în traseul lor spre Occident, migranţii ar urma să treacă chiar prin centrul României.

Exodul a început! Zeci de mii de migranți ar putea trece prin România, în drumul spre Occident
75.000 migranţii au reuşit să ajungă în Europa

Noi imagini publicate în presă surprind momentele în care refugiaţii traversează râul Evros cu costul propriei vieţi. În timp ce unii au folosit bărci pentru a ajunge de cealaltă parte a râului, alţii l-au traversat înot, sub focuri de armă. În provincia Edirne din Turcia sunt puncte de trecere a frontierei spre Grecia şi Bulgaria.

Până duminică dimineaţă la ora 10.00, 76.358 de migranţi au trecut graniţa prin provincia Edirne, a scris pe Twitter ministrul turc de Interne, Suleyman Soylu.

O hartă publicată de televiziunea de stat din Turcia arată că în traseul lor spre Occident, migranţii ar urma să treacă chiar prin centrul României. Exodul a început după ce Turcia a deschis porţile spre Europa celor 3,6 milioane de refugiaţi sirieni.

Conform celor mai recente date ale ONU, Turcia a primit circa 3,6 milioane de refugiaţi din Siria, la care se adaugă migranţi din Afganistan şi Irak.

Turcia şi-a deschis vineri frontierele migratorii cu UE, ameninţând că va lăsa să treacă un nou aflux de refugiaţi sirieni dacă nu obţine un sprijin activ de la UE în disputa sa cu Rusia în Siria.

Uniunea Europeană şi-a exprimat sâmbătă "preocuparea", declarându-se dispusă să ofere un ajutor suplimentar Greciei şi Bulgariei, pentru a face faţă afluxului de migranţi dinspre Turcia vecină.

Ameninţarea coronavirus a atins nivelul maxim în toată lumea! În Europa numărul bolnavilor crește de la o oră la altă... Turcia a doborât duminică două avioane de luptă siriene şi a atacat un aeroport militar, în regiunea Idlib...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x