Antena Căutare

Adevărul, pe punctul de a ieși la iveală! Experţii ucraineni au obţinut cutiile negre ale avionului prăbuşit în Iran

Experţii ucraineni aflaţi în Iran pentru a ancheta prăbuşirea unui avion de linie al companiei Ukraine International Airlines au obţinut de la autorităţile de la Teheran acces la cutiile negre, a anunţat vineri diplomaţia ucraineană.

Adevărul, pe punctul de a ieși la iveală! Experţii ucraineni au obţinut cutiile negre ale avionului prăbuşit în Iran
Avionul ucrainean ar fi fost lovit de o rachetă | Hepta

"Echipa noastră a obţinut acces la cutiile negre. Intenţionăm să începem în curând reconstituirea conversaţiilor" care au fost înregistrate, a declarat ministrul ucrainean de externe Vadim Pristaiko într-o conferinţă de presă.

Citește și:

Avionul ucrainean prăbuşit în Iran - O înregistrare video pare să arate cum o rachetă loveşte un obiect deasupra Teheranului - CNN


Pristaiko a precizat că anchetatorii ucraineni au parte de "cooperarea totală" a Teheranului şi "au acces deplin" la resturile avionului, la locul prăbuşirii şi la conversaţiile dintre piloţi şi turnul de control iranian.

Kievul a trimis circa 50 de experţi în Iran pentru a participa la ancheta asupra prăbuşirii, miercuri, a avionului Boeing 737 al Ukraine International Airlines cu destinaţia Kiev, care a făcut 176 de morţi, în principal iranieni şi canadieni, dar şi 11 ucraineni.

Drama a survenit la câteva ore după tirurile cu rachete executate de Iran împotriva a două baze utilizate de armata americană în Irak, ca reacţie la asasinarea generalului iranian Qassem Soleimani cu câteva zile mai înainte într-un atac american.

Şeful diplomaţiei americane Mike Pompeo a declarat vineri că avionul ucrainean a fost "probabil" doborât de o rachetă iraniană, precizând în acelaşi timp că SUA "vor lăsa ancheta să se desfăşoare, înainte de a trage orice concluzie definitivă".

Canada, Marea Britanie şi Olanda au transmis de asemenea că Boeingul a fost fără îndoială doborât de o rachetă iraniană, în timp ce Teheranul dă asigurări că avionul "nu a fost lovit de vreo rachetă".

Şeful diplomaţiei ucrainene a mai spus vineri că "nu respinge nicio ipoteză". Dacă pista unei lovituri de rachetă se confirmă, Kievul va cere pedepsirea responsabililor şi plata de compensaţii, a adăugat el.

"Vom colecta mai întâi toate informaţiile şi apoi vom trage concluziile", a spus el, adăugând că îşi doreşte o anchetă "justă şi imparţială".

Anterior vineri, Kievul a confirmat că a primit "date importante" din partea Washingtonului despre catastrofă. Întrebat despre ce fel de date este vorba, Pristaiko a refuzat să precizeze, invocând că este vorba de "informaţii secrete".

Kievul a cerut de asemenea elemente de la Canada şi Marea Britanie care acreditează, în opinia acestora, teza unui tir cu rachetă.

13 oameni au murit în timp ce se rugau! Încă un atentat în Pakistan: O bombă a fost explodat într-o moschee... FOTO | Cântăreața Adele, fotografie horror! Este numai piele și os! Fanii au fost îngrijorați felul în care oasele îi &q...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x