Antena Căutare

Explozia de la ambasada Elvetiei din Roma, revendicata de o grupare anarhista

O grupare anarhista italiana si-a asumat raspunderea pentru atentatele de ieri, de la Roma, soldate cu doi raniti. Doua pachete capcana au explodat la ambasadele Elvetiei si republicii Chile, din capitala italiana.

"Ne vom face auziti prin vorbe si fapte. Vom distruge acest sistem de dominatie", scrie intr-un mesaj semnat de Federatia Anarhista Informala, gasit la locul uneia din explozii. Procuratura din Roma a deschis o ancheta.

Anchetatorii urmaresc o pista internationala, dar nu pot comenta mai mult. Se pare ca incidentul nu are nicio legatura cu contextul Romei.

Prima explozie s-a produs la ambasada Elvetiei, aflata la cateva sute de metri de cea a Romaniei. Functionarul care a deschis pachetul a fost grav ranit.

Nu este prima data cand Ambasada Elvetiei este tinta unui atac. In octombrie anul acesta, in fata Ambasadei a fost lasat un pachet exploziv.

Dupa doua ore, un al doilea pachet-capcana a explodat la ambasada statului Chile. Un diplomat a fost grav ranit.

Anchetatorii spun ca incidentele au legatura cu cele de luna trecuta, din Grecia. Atunci, 14 pachete explozive au fost expediate unor ambasade, dar si lui Nicolas Sarkozy, Angela Merkel si Silvio Berlusconi.

La presiunea PE, Consiliul European ne-a iertat de sistarea finantarilor structurale... Financial Times: Ungaria vrea frontiera libera cu Romania...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov Sambata, 13.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x