Antena Căutare

Explozia din Rusia, rezultatul testării unei rachete nucleare. Rușii neagă tot! Avem un nou Cernobîl?

Europa se cutremură în fața veștilor de vin din Rusia! Experți citați de cotidianul Daily Express susțin că există indicii clare ce duc la concluzia că explozia de la o bază navală din regiunea Arhangelsk s-ar fi produs în timpul testării unei rachete cu propulsie nucleară. Oamenii din regiune au epuizat stocurile de tablete de iod din farmacii, de teama radiațiilor.

Europa se cutremură în fața veștilor de vin din Rusia! Experți citați de cotidianul Daily Express susțin că există indicii clare ce duc la concluzia că explozia de la o bază navală din regiunea Arhangelsk s-ar fi produs în timpul testării unei rachete cu propulsie nucleară. Oamenii din regiune au epuizat stocurile de tablete de iod din farmacii, de teama radiațiilor.

Există suspiciuni tot mai mari că explozia s-a produs în cursul testării unei rachete nucleare.

Un expert rus, citat de postul BBC, a declarat că baza militară unde s-a produs incidentul a fost plasată în stare de izolare, fără ca Ministerul Apărării din Rusia să ofere mai multe detalii.

Cercetătorul dr. Mark Galeotti a afirmat că incidentul a fost „în mod clar o problemă mai mare decât ruşii lasă de înţeles”.

„Acest depozit pare să fi fost folosit pentru testarea unuia dintre noile rachete nucleare cu combustibil lichid din Rusia - este un secret foarte mare”, a adăugat dr. Galeotti. Cercetătorul a mai afirmat că, în opinia sa, „acesta a fost un accident care în mod clar a implicat o rachetă nucleară”.

O femeie dintr-un oraș din apropiere a declarat pentru site-ul lenta.ru că autoritățile au recomandat locuitorilor să consume iod, substanță folosită pentru atenuarea efectelor expunerii la radiații.

Autorităţile susţin însă că situaţia a revenit imediat la normal. Dar au anunţat că în explozie au murit cinci angajaţi ai Agenţiei Nucleare.

Până acum, bilanţul oficial era de doi morţi şi şase răniţi. Un expert american, citat de presa independentă rusă, susţine că accidentul s-a produs în timpul testării unor rachete balistice cu propulsie nucleară.

Copilaș de nici doi ani, drogat cu două substanțe extrem de periculoase! Explicațiile halucinante ale mamei sale, o pușt... L-au încuiat în mașina ca un cuptor și au plecat. Trupul fără suflare al bebelușului a fost observat de trecători. Din p...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x