Live acumTe cunosc de undeva!
Prime Time 20:00Poftiţi pe la noi: Poftiţi la Nea Marin!

Explozie în Spania, într-o zonă în care locuiesc mii de români! Este stare de alertă! O persoană a murit! VIDEO

O explozie a avut loc, marţi seară, la o uzină chimică din Spania, în La Canonja, provincia Tarragona, din nord-estul țării, provocând un incendiu imens. O persoană a murit şi mai multe au fost rănite.

Explozie în Spania!

Explozia a putut fi văzută de locuitorii oraşelor din apropiere şi chiar a provocat zguduiri ale ferestrelor unor clădiri.

Flăcările şi coloana de fum negru sunt vizibile de la mai mulţi kilometri. Autorităţile din Tarragona, unde ar locui peste 2.000 de români, au activat faza de alertă a unui plan de urgenţă chimic şi medical.

Pompierii acţionează pentru stingerea incendiului, în timp ce traficul rutier a fost restricţionat în zonă, iar traficul feroviar a fost întrerupt pe mai multe secţiuni.

Uzina aparţine companiei Industrias Químicas del Óxido de Etileno (IQOXE), singura industrie din Spania care prelucrează oxid de etilenă, o substanţă folosită pentru fabricarea polimerilor, având capacitatea de a produce 140.000 tone pe an, potrivit Agerpres.

Autorităţile din regiunea Cataloniei au avertizat marţi seara locuitorii să rămână în locuinţe şi să ţină ferestrele şi uşile închise ca măsură de precuaţie pentru a se proteja de fum, adăugând totuşi că „nu există nicio dovadă privind existenţa unui nor toxic", relatează Reuters.

Din primele informații, nu este clar ce anume a provocat explozia, survenită înainte de ora locală 19:00 (18:00 GMT), dar agenţia de apărare civilă a invocat drept cea mai probabilă cauză un accident chimic.

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro