Antena Căutare

Video! 6 morți și cel puțin 31 de răniți în stare gravă după explozia puternică de la uzina de pesticide din China

O explozie puternică s-a produs joi într-o uzină a companiei Tianjiayi Chemical, în oraşul Yancheng din provincia Jiangsui (Estul Chinei), au anunţat autorităţile chineze

Ultima oră! S-a aflat numărul morților din explozia puternică petrecută astăzi într-o uzină chimică din China! 6 morți și cel puțin 31 de răniți este bilanțul devastator transmis de autorități. La fața locului s-au prezentat echipaje medicale, 86 de mașini de pompieri și peste 188 de pompieri. Imagini video cu puternic impact meoțional

O explozie puternică s-a produs joi într-o uzină a companiei Tianjiayi Chemical, în oraşul Yancheng din provincia Jiangsui (Estul Chinei), au anunţat autorităţile chineze. Evenimentul s-a produs în jurul orei locale 14:48. Violența exploziei a cauzat un cutremur cu magnitudinea de 3 grade, după cum informează Centrul Naţional de Seismologie.

Din păcate, cel puțin 6 oameni și-au pierdut viața, iar alți 30 au fost răniți. Presa locală menționează faptul că explozia a creat mari pabuge materiale și pierderi omenești, astfel încât ferestrele clădirilor rezidențiale din apropiere și o școală au fost spulberate, iar zeci de mașini parcate în apropiere au fost grav avariate.

După explozie, serviciile de securitate publică, pompierii şi personalul medical s-au deplasat la fața locului pentru a oferi îngrijiri medicale tuturor victimelor. Peste 86 de mașini de pompieri și 188 de pompieri au luptat pentru a salva peste 31 de persoane.

Televiziunile și ziarele locale au transmis că ,,localnicii s-au implicat extrem de tare și au ajutat la transportul răniților către spitale", asfel încât șansele ca numărul moților să crească au fost diminuate.

Centrul Naţional de Seismologie din China a înregistrat la ora locală 14:48 (06:48 GMT) un cutremur cu magnitudinea de 3 grade în oraş. Informaţia, preluată de municipalitatea Yancheng pe contul reţelei Weibo, ar putea fi un indicator potenţial al violenţei exploziei.

Explozii accidentale se produc cu regularitate în China, de obicei, în sectorul industrial.

În noiembrie, o scurgere de gaz într-o uzină chimică a provocat o explozie care s-a soldat cu 23 de morţi în Zhangjiakou, oraş gazdă al Jocurilor Olimpice de iarnă care vor avea loc în 2022, situat la aproximativ 200 de kilometri nord-vest de Beijing.

Dar unul dintre cele mai grave accidente industriale din China a avut loc în 2015 la Tianjin (nord) unde o explozie imensă produsă într-un depozit de produse chimice a ucis cel puţin 165 de persoane în acest mare oraş port, situat la aproximativ 120 de kilometri de Beijing.

Vezi imagini video cu momentul exploziei:

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Lacrimi și durere la primele funeralii ale atacului terorist din Noua Zeelandă. Un bărbat de 44 de ani și fiul său de 12... Tragedie pe apă! Peste 70 de persoane au murit după ce o ambarcațiune turistică s-a scufundat în Tigru!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x