Căutare Live

Extinderea epidemiei de coronavirus va lovi statul New York puternic şi rapid, potrivit guvernatorului Andrew Cuomo

Guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo, a avertizat marţi că cea mai dificilă fază a epidemiei de coronavirus va lovi mai puternic şi mai rapid decât se credea anterior, în timp ce Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a avertizat deja că Statele Unite ar putea să devină epicentrul pandemiei globale, relatează Reuters.

La o zi după ce preşedintele Donald Trump a spus că ar putea lua în considerare ridicarea restricţiilor de călătorie, socializare şi colaborare, pentru a ajuta economia să se redreseze din criza de sănătate, Cuomo a spus că relaxarea prea rapidă a restricţiilor poate costa vieţi.

”Dacă ceri poporului american să aleagă între sănătatea publică şi economie, atunci nu este o competiţie. Niciun american nu va spune să accelereze economia cu costul vieţii umane ", a spus el la un centru de convenţii din Manhattan, care a fost transformat într-un spital temporar de 1.000 de paturi.

Statul New York este cel mai grav lovit de epidemia care a infectat peste 43.000 de oameni în Statele Unite şi a ucis cel puţin 620. Numărul de decese din New York provocate de COVID-19 a ajuns la 157.

Necesarul de paturi de spital din New York în momentul de vârf al focarului a urcat la 140.000, a spus Cuomo, comparativ cu numărul de 110.000 anticipat recent. Doar 53.000 de paturi sunt disponibile acum.

Rata de infectare se dublează la fiecare trei zile în New York, iar momentul de vârf al epidemiei ar putea surveni în 14 până la 21 de zile, punând presiune uriaşă asupra serviciilor de sănătate, a spus Cuomo.

La o săptămână după ce new-yorkezii şi alte milioane de americani au început să stea acasă din cauza coronavirusului, oficialii şi investitorii financiari au avertizat marţi împotriva reducerii premature a restricţiilor, chiar dacă efectul acestora este devastator pentru economia SUA.

Trump a declarat luni că analizează cum să repornească activităţile economice după expirarea perioadei de carantină de 15 zile, săptămâna viitoare, chiar dacă virusul foarte contagios se răspândeşte rapid iar spitalele slab dotate se confruntă cu un val de decese.

Republicanul Trump încearcă să recâştige alegerile prezidenţiale în noiembrie cu promisiunea că economia va creşte.

„Oamenii noştri sunt plini de vigoare şi vigoare şi energie. Ei nu vor să fie închişi într-o casă sau într-un apartament sau într-un spaţiu ”, a declarat Trump marţi la Fox News Channel.

„Puteţi distruge o ţară închizând-o în acest fel.”

Guvernatorul statului Maryland, Larry Hogan, de asemenea republican, a respins ideea că relaxarea restricţiilor va avea loc în curând.

„Nu credem că vom fi în vreun fel pregătiţi să ieşim din asta în cinci sau şase zile sau cam aşa ceva”, a spus Hogan marţi, la CNN.

Citește și
colaj de imagini cu ioana tufaru la antena 1
O mai ții minte pe Ioana Tufaru, fiica Andei Călugăreanu? Are 44 de ani și o familie frumoasă. Cum arată acum
O mai ții minte pe Ioana Tufaru, fiica Andei Călugăreanu? Are 44 de ani și o familie frumoasă. Cum arată acum
colaj de imagini cu nutu si sile camataru
Ce fiică frumoasă are Nuțu Cămătaru. Oana Balint întoarce toate privirile cu atuurile sale fizice
Ce fiică frumoasă are Nuțu Cămătaru. Oana Balint întoarce toate privirile cu atuurile sale fizice
colaj macaulay culkin
Cine e și cum arată iubita lui Macaulay Culkin, actorul din filmul Singur Acasă. Ea este femeia cu care el are un băiețel
Cine e și cum arată iubita lui Macaulay Culkin, actorul din filmul Singur Acasă. Ea este femeia cu care el are un băiețel
Mai multe articole

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a avertizat marţi că Statele Unite au potenţialul de a deveni epicentrul global al pandemiei coronavirusului, citând o „accelerare foarte mare” a infecţiilor. Până acum, Italia şi China, unde a început epidemia, au fost cel mai puternic lovite.

După criticile exprimate de Cuomo şi alţi oficiali, potrivit cărora Trump nu s-a folosit de prerogativele prezidenţiale pentru a forţa întreprinderile să producă echipamente medicale precum măşti şi ventilatoare, guvernul federal a anunţat marţi că va folosi Legea Producţiei de Apărare pentru a procura 60.000 de truse de testare pentru coronavirus.

Sursa : news.ro

Coronavirus - Nou record de decese în Spania care cere ajutorul NATO... „Mami, eu o să mor?”. Un băiețel de cinci ani se luptă cu coronavirusul! Mama lui, mesaj disperat! „COVID-19 nu este o g...
Parteneri
Cadouri pentru Secret Santa la job. Ce să le iei colegilor pe care nu îi cunoști prea bine
Dacă există o perioadă incomodă în timpul sezonului de Crăciun, atunci cu siguranță este momentul când trebuie să cauți cadouri pentru Secret Santa. E de obicei o activitate festivă care se desfășoară la locul de muncă. Acest detaliu face misiunea cadoului și mai greoaie pentru că sunt șanse mari să fie nevoie să-i oferi cadoul unui coleg pe care nu-l cunoști foarte bine.
Catine.ro
Ultimele știri