Antena Căutare

Facebook, complice în atacurile teroriste?! Cum au fost ajutați teroriștii să ucidă oameni

Un grup de israelieni şi palestinieni au dat în judecată luni Facebook Inc., companie căreia îi cer despăgubiri de un miliard de dolari, pentru că ar fi facilitat atacuri ale militanţilor palestinieni asupra rudelor lor, relatează Reuters.

Un grup de israelieni şi palestinieni au dat în judecată luni Facebook Inc., companie căreia îi cer despăgubiri de un miliard de dolari, pentru că ar fi facilitat atacuri ale militanţilor palestinieni asupra rudelor lor, relatează Reuters.

Petenţii sunt rude ale celor patru persoane cu cetăţenie dublă, israeliană şi americană, şi ale unui turist american care au fost ucişi în atacuri comise în Tel Aviv, Ierusalim şi Cisiordania ocupată în perioada 2014-2016.

Ei au depus plângere la Tribunal pentru Districtul de Sud al New Yorkului şi susţin că Facebook „a oferit susţinere materială şi resurse Hamas, cu bună ştiinţă, (...) facilitând capacitatea grupării teroriste de a comunica, planifica şi desfăşura atacuri şi de a semăna groaza în rândul inamicilor săi”.

Facebook nu a răspuns direct la proces, dar a dat asigurări că îşi respectă regulile pentru blocarea conţinutului care reprezintă un abuz. Un reprezentant al companiei din Israel a explicat că gigangul IT vrea ca „oamenii să se simtă în siguranţă” atunci când folosesc Facebook.

„Nu permitem conţinutul care încurajează la violenţă, ameninţările directe sau discursurile care îndeamnă la ură pe Facebook. Am stabilit un set de standarde pentru comunitate (...) şi îndemnăm oamenii să folosească instrumentele noastre de raportare dacă găsesc conţinut despre care consideră că încalcă standardele noastre, pentru a putea ancheta şi lua măsuri rapide”, a explicat el.

Procesul vine după ce ministrul securităţii din Israel a acuzat Facebook de reticenţă în a ajuta la găsirea potenţialilor militanţi palestinieni, reducând incitarea la violenţă. În replică, societatea şi-a apărat reglementările.

Theresa May va fi prim-ministru al Marii Britanii începând cu această săptămână!... Tragedie în Italia! Două trenuri s-au ciocnit: 12 morţi şi zeci de răniţi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x