Antena Căutare

Facebook, estimata la 23 miliarde de dolari

Fondul american de capital de risc Elevation Partners a cumparat un pachet de actiuni la Facebook la un pret care evalueaza reteaua de socializare online la 23 de miliarde de dolari, de trei ori mai mult fata de valoarea de piata estimata acum un an

Veniturile din 2009, estimate la 800 milioane de dolari, sunt de 2,5 ori mai mari decat cele din 2008, potrivit zvonurilor din Silicon Valley, iar potentialul de crestere este remarcabil, noteaza Reuters. Facebook afiseaza un potential de circa doua ori mai mare decat cel avut de Google la listarea bursiera din 2004.

Compania creste cu siguranta intr-un ritm ametitor, avand acum aproape 500 de milioane de utilizatori.

Facebook a anuntat ca are flux de numerar pozitiv (este capabila sa-si finanteze operatiunile de zi cu zi din resurse proprii), insa profitul si capacitatea companiei de a-l creste odata cu extinderea afacerilor este necunoscut.

In America, desi un adult ocupat petrece in medie peste 12 ore pe saptamana pe internet, internetul a obtinut anul trecut doar 13% din cheltuielile totale pe publicitate, potrivit ZenithOptimedia. Astfel, popularitatea exploziva a Facebook ii va conferi o felie tot mai mare dintr-o placinta care creste puternic.

Sursa: jurnalul.ro

Duma de Stat a Rusiei a condamnat oficial decretul lui Ghimpu privind ocupatia sovietica... Comunistii moldoveni nu au reusit sa-l demita pe Mihai Ghimpu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x